Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Femke Wiersma wordt nieuwe landbouwminister

Femke Wiersma van de BBB wordt minister van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur in het nieuwe Kabinet Schoof. BBB'er Jean Rummenie wordt staatssecretaris van Visserij, Natuur en Voedselzekerheid (tevens Glastuinbouw en Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, NVWA), zo deelt NFO.

De Friese Femke Wiersma is sinds juli 2023 gedeputeerde namens de BBB in de provincie Friesland. Tevens was zij bestuurslid van het Interprovinciaal Overleg (IPO) en voorzitter van de Commissie Landelijk gebied van het IPO. Wiersma was van 2021 tot en met 2023 senior beleidsmedewerker Landbouw bij de Tweede Kamerfractie van BBB en maakte daarvoor deel uit van het partijbestuur van BBB. Eerder was zij beleidsmedewerker bij de Nederlandse Melkveehouders Vakbond en adviseur van de Vereniging tot Behoud van Boer & Milieu en de Stichting Team Agro NL.

Jean Rummenie wordt de staatssecretaris van Visserij, Voedselzekerheid en Natuur. Hij voerde vanuit de Landbouwraad vele internationale onderhandelingen voor het voormalige ministerie van LNV. Rummenie kent de weg in Brussel goed en heeft een groot netwerk in en buiten Europa, zo meldt de BBB op haar website.

NFO-directeur Siep Koning ziet uit naar een goede samenwerking met de bewindslieden. "We geven graag verder met hen vorm aan het invullen van maatschappelijke doelstellingen, maar vooral ook aan handelingsperspectief voor onze sector en ondernemers."

Bron: NFO

Publicatiedatum: