Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Arbeid, energie en toekomst tuinbouw hoofdthema's HortiContact

Glastuinbouwbeurs HortiContact in Evenementenhal Gorinchem heeft de hoofdthema's voor de 2025-editie bekendgemaakt: Toekomst van de glastuinbouw, Energie & Duurzaamheid en Opleiding & Arbeid. Ook is bekend geworden dat het Nationaal Horti Symposium in 2025 een vervolg krijgt.

'Na de meer dan succesvolle editie van dit jaar, zijn we alweer druk bezig met het uitwerken van de plannen voor 2025. Als we nog even kort terugkijken op afgelopen editie, zagen we opvallend meer internationale bezoekers dan voorheen. Bijna tien procent van het totale bezoekersaantal. Dat heeft natuurlijk alles te maken met dat Nederland wereldwijd voorloper is in de glastuinbouw, onder meer op het gebied van technologie en verduurzaming. Thema's die wij als HortiContact een groot podium geven. Ook werden afgelopen editie meer innovaties dan ooit gepresenteerd', zegt Lucas van't Hof namens HortiContact.

Nu maakt de glastuinbouwbeurs de eerste contouren voor de 2025-editie bekend, aan de hand van de hoofdthema's Toekomst van de glastuinbouw, Energie & Duurzaamheid en Opleiding & Arbeid. De thema's Energie & Duurzaamheid en Opleiding & Arbeid komen terug in de vorm van themapaviljoenen op de beursvloer en de Toekomst van de glastuinbouw zal de basis zijn voor de tweede editie van het Nationaal Horti Symposium.

Lucas: 'Ja, het Nationaal Horti Symposium krijgt na het succesvolle debuut dit jaar zeker een vervolg. Wij zijn al druk in gesprek met stakeholders uit de sector om invulling te geven aan het programma. De rode draad van dit symposium is in ieder geval de toekomst van de glastuinbouw. Verder kunnen we aankondigen dat we nog meer en intensiever zullen samenwerken met ambassadeurs uit de Nederlandse glastuinbouwsector. Daar zijn we erg blij mee, want deze sector is groot geworden door samen te werken, wat wij altijd blijven stimuleren.'

De komende editie van HortiContact vindt weer zoals vanouds plaats in februari: dinsdag 18, woensdag 19 en donderdag 20 februari 2025 in Evenementenhal Gorinchem.

Voor meer informatie:
HortiContact
Franklinweg 2
4207 HZ Gorinchem
Tel: +31 (0) 523 289 813
www.horticontact.nl

Publicatiedatum: