Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Onbalans levert weer miljoenen op

AgroEnergy keert over het jaar 2023 ruim drie miljoen euro uit aan onbalanspoolvoordeel. Vorig jaar keerde AgroEnergy ook ruim drie miljoen euro aan onbalanspoolvoordeel uit aan klanten met een TradePower contract. Dit jaar is er dus een vergelijkbaar resultaat.

Klanten met een TradePower contract dragen bij aan onbalanspooling en profiteren gezamenlijk van dit onbalansresultaat. De voordelen die als groep behaald worden, worden vervolgens naar rato uitgekeerd aan de klanten.

Het ontstaan van onbalans
Onbalans is het verschil tussen de ingenomen positie en de gerealiseerde afname/productie van elektriciteit per klokkwartier. Tekorten en overschotten die ontstaan door deze onbalans moeten opgevangen worden en hier staat een prijs tegenover: de onbalansprijs. De onbalansprijs voor afname en productie kan in één kwartier verschillen. Deze onbalansprijzen worden door Tennet (landelijk netbeheerder) ingesteld, afhankelijk van de situatie op het net.

Voordeel uit onbalans
Door met alle TradePower klanten een cluster te vormen, wordt er met elkaar gebruik gemaakt van de momenten dat er onbalansprijsverschillen zijn tussen elektriciteit invoeden en afnemen. In een grote groep is er meer ongelijktijdigheid waardoor er meer financieel voordeel behaald wordt. Het resultaat wordt jaarlijks verdeeld onder de klanten van AgroEnergy die aan dit resultaat hebben bijgedragen.

Voor meer informatie:
AgroEnergy
[email protected]
www.agro-energy.nl

Publicatiedatum: