Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Slimme kwaliteitscontrole en rapportage voor tomatenteler

Tijdens GreenTech Amsterdam bezegelden Gearbox en Ridder hun samenwerking. Het afgelopen jaar hebben de bedrijven intensief samengewerkt aan de integratie van de GearStation AI-kwaliteitsinspectie binnen de Productive arbeidsmanagementsoftware bij tomatenkwekerij The Valley in 's-Gravenzande.

The Valley maakt in de verpakkingshal gebruik van een GearStation, het inspectiesysteem van Gearbox dat met geavanceerde cameratechniek en AI een in-line kwaliteitsinspectie uitvoert op het vers geoogste product in de vijf kilo doos. Afhankelijk van de vooraf ingestelde kwaliteitsstandaard, vindt er een 100% kwaliteitscontrole van het product plaats op basis van parameters zoals o.a. gewicht en kwaliteit. Als het product volgens de beoordeling van de GearStation voldoet aan de vooraf ingestelde kwaliteitseisen, kan deze direct gepelletiseerd worden, wat arbeid bespaart en zorgt voor een consistente kwaliteit.

Dankzij de samenwerking is er via een API een koppeling gemaakt die communicatie faciliteert tussen de Taks verwerkingslijn, de GearStation en Ridder Productive. Hierdoor heeft The Valley niet alleen inzicht in de kwaliteit en herkomst van iedere beoordeelde tomaat of doos, maar is er ook direct een objectieve beoordelingsrapportage beschikbaar in de vernieuwde Ridder Productive Manager-app op de tablet van de oogst-teamleider in de kas. Met deze rapportage kan de kwaliteit en tijdsbesparing verder geoptimaliseerd worden door een gerichte, consistente en objectieve beoordeling en instructie naar de individuele oogstmedewerkers in de kas.

"Onze innovatieve oplossingen genereren zeer waardevolle data. Door koppelingen en integraties als deze, kan er door onze klanten van deze data nog beter gebruik gemaakt worden. Bij The Valley met als resultaat; arbeidsbesparing, consistente kwaliteitsbeoordeling en verbeterde arbeidsprestaties" stelt Raymond van den Berg van Gearbox.

"De samenwerking met innovatieve bedrijven zoals Gearbox past binnen onze strategie waarbij we inzetten op partnerships en open connectiviteit om nieuwe innovatieve oplossingen toegankelijk en praktisch te integreren in de praktijk", aldus Boy de Nijs, Product Manager Labour & Robotics bij Ridder. "Hierdoor beschikken telers over maximale vrijheid om hun productie- of teeltdata optimaal te benutten."

Voor meer informatie:
Gearbox
Tel: 0174-295714
[email protected]
www.gearboxinnovations.com

Ridder
Tel: 085 833 833
[email protected]
www.ridder.com

Publicatiedatum: