Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Akkerbouw, veeteelt en glastuinbouw bijeen rond bodem, water en omgevingsrecht

Op 5 juni kwamen leden van LTO Noord, afdelingen Emmen-West, Emmen-Oost, Schoonebeek en Glastuinbouw Nederland regio Drenthe samen bij Drenthe Growers in Erica voor een avond over bodem, water en omgevingsrecht. Een bijeenkomst voor zowel glastuinbouwondernemers als veehouders en akkerbouwers.Omgevinsgwet
Elzelou Grit van Yspeerd Advocaten beet de spits af met een presentatie over de Omgevingswet. Hoewel omgevingsrecht vaak als een droog en complex onderwerp wordt gezien, wist Elzelou het publiek te boeien met een interactieve presentatie, toegespitst op de situatie in de provincie Drenthe.

Bodem & water
Robert de Lenne van Vechtstromen vervolgde met een toelichting over de problematiek van bodemdaling. Hij gaf een toelichting op een rapport en onderzoek over bodemdaling in Nieuw Amsterdam, waardoor een helder beeld werd gekregen van de situatie, de invloed van grondwateronttrekkingen en toekomstige uitdagingen.

Vervolgens nam Wilfried Heijnen van waterschap Hunze & Aas het woord over het watersysteem in de veenkoloniƫn. Hij legde uit hoe complex de waterbalans in dit gebied is en dat peilbeheer een lastige taak is. Vooral in droge zomers is het een uitdaging om voldoende water uit het IJsselmeer het gebied in te laten om voldoende oppervlaktewater in het gebied te houden.

Praktische oplossingen waterbeheer en subsidiemogelijkheden
Everhard van Essen van Aequator bood praktische oplossingen om zowel de droogte problematiek als juist te natte gronden aan te pakken. En Marisca Moes, DAW gebiedsmakelaar, sloot af met informatie over subsidiemogelijkheden gericht op de bodem en water. Ook voor de glastuinbouw ziet zij mogelijkheden.

Bron: Glastuinbouw Nederland

Publicatiedatum: