Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

GreenTech Amsterdam goed onderweg

Tholen - Of die tuinbouw echt internationaal is? En wat daarin dan het belang van Nederland is? De afgelopen tijd doet de sector zijn best onder meer politiek en maatschappij van het belang van een volledig goed in Nederland vertegenwoordigde keten te overtuigen. Goede telers dichtbij huis helpen innovaties versnellen, die wereldwijd vervolgens ook gretig worden afgenomen.

Wie gisteren op GreenTech Amsterdam liep, twijfelt niet (meer) over die internationale allure van de sector. Vanuit alle hoeken van de wereld waren er weer mensen naar de grote internationale tuinbouwbeurs in de RAI in Amsterdam gekomen. Op eigen houtje, op uitnodiging van één van hun vele standhouders of als delegatie om vervolgens rondgeleid te worden langs onder meer het Nederlandse paviljoen.

Nog voordat de beurs dinsdagochtend om 10.00 openging, kon je die internationale aantrekkingskracht al ervaren. Vanuit ons standje (direct bij binnenkomst bij ingang K aan uw linkerhand) zagen we uiteraard veel bezoekers uit Europa, maar ook uit Azië en Noord-Amerika waren genoeg mensen overgekomen. Onze indruk was dat het aantal bezoekers uit het Midden-Oosten nog wat minder was dan andere edities, maar dat kan nog komen de komende twee dagen.

Het aantal veredelingsbedrijven met een stand op de beurs is beperkt. BASF | Nunhems is wel present met hier Slaven Ivanovic die bezoekers al proeven kennis liet maken met het rijke tomatenassortiment. In de beursweek is het ook topdrukte op de nieuwe demolocatie in Kwintsheul, en ook in 's-Gravenzande stonden collega's klaar om bezoekers van over de hele wereld te ontvangen.

De vragen om informatie, het gedag zeggen aan een van onze bekende collega's of het alvast delen van een nieuwtje voor later op onze kanalen ging gelukkig altijd in het Engels, al zou het top zijn geweest als ondergetekende onder meer ook Portugees sprak. Helaas...

Op onze stand ligt dit jaar weer een kersvers, net gedrukte en vernieuwde Greenhouse Guide, de internationale versie van onze 'gouden gids voor de tuinbouw'. De boeken gingen gretig van de hand, maar er liggen er nog genoeg, dus kom er zeker even eentje scoren.

Tom Coen van Octiva zag tevreden dat de stand vol roboticaoplossingen veel bekijks trok. Op de achtergrond worden de mannen van Schenkeveld geïnformeerd over de Kompano-robot, waarvan op de voorgrond ook los de robotarm te bewonderen was.

Nederlands spreken kan op de internationale beurs uiteraard ook volop met standhouders én bezoekers. Dinsdag zagen we over de beursvloer ook diverse clubjes geïnteresseerde telers van 'om de hoek' even een rondje maken. Zij houden de ontwikkelingen op het gebied van onder meer energie, arbeid en water goed in de gaten. Het zijn allemaal terreinen waarop innovaties te vinden zijn op de beurs.

Dave Boer, Ronald Kloppenburg, Willem Vriezen (Huisman Scherming), Mark van Dijk (Ludvig Svensson) en Jack Vlottes (Huisman Scherming).

Twee innovaties vielen er dinsdag al in de prijzen. De GreenTech reikte een Innovation Award en een Concept Award uit. Die eerst ging naar Integrated Autonomous Climate & Irrigation Control van Blue Radix. De Concept Award is gewonnen door Koppert met hun Digital Assistant. Meer over deze prijswinnaars elders op dit kanaal.

Al eens over het indoor, volledig gecontroleerd opkweken van uitgangsmateriaal gedacht? Bij Artechno praten ze beursbezoekers graag bij over wat er allemaal kan én nog komen gaat.

In totaal telt de beurs vier hallen, gevuld met zo'n vijfhonderd standhouders. Om hier later op deze plek een totaalbeeld van de kunnen geven gaan we nu nog even rondjes maken, en foto's uiteraard. Tot ziens op de beursvloer!