Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vertical farm geopend in Texas

Soli Organic opent een nieuwe locatie in de Brooks Community van San Antonio op het terrein van de voormalige Brooks Air Force Base. Deze nieuwe indoor vertical farm moet de lokale economie stimuleren. Daarnaast wordt de regionale voedselzekerheid vergroot met lokaal geteelde producten en wordt er werkgelegenheid gecreëerd.

De locatie heeft een oppervlakte van 13.006 m² waarvan 9290 m² voor de teelt wordt gebruikt. Er zijn zes verticale lagen en 3716 m² voor verwerking en verpakking aanwezig. Deze uitbreiding van het bedrijf moet helpen om te voldoen aan de toenemende vraag van retailers en consumenten naar verse en hoogwaardige geteelde biologische producten. Het bedrijf bevindt zich in het snel groeiende Texas Triangle en de bredere zuidwestelijke regio van de Verenigde Staten. Het teeltbedrijf teelt meer dan tien verschillende gewassen. Daaronder vallen verschillende biologische kruiden zoals basilicum, koriander en munt. Ook biologische slasoorten zoals spinazie, rucola en Romaine sla horen daarbij.

De farm in San Antonio maakt gebruik van automatisering, belichting, biologische fertigatie en verticale en horizontale ruimte. Het ontwerp van de farm maakt het mogelijk om met 90 procent minder water te telen. Ook is er 1/100e van het land nodig dat gebruikt wordt voor traditionele teelt in de open lucht. De farm wordt niet beïnvloed door wisselvallig weer en kwaliteitsverlies als gevolg van transport over lange afstanden. De efficiënte technologie houdt de teeltkosten laag en de kwaliteit hoog.

Waarde voor hun geld
"In de huidige economie willen consumenten waarde voor hun geld en dat willen we met onze nieuwe kas aanbieden", zegt Matt Ryan, chief executive officer. "Dit hightech teeltbedrijf biedt supermarkten en consumenten verse, biologische producten die in Texas zijn geteeld. Deze uitbreiding past binnen onze nationale groeistrategie."

"De introductie van de kas van Soli Organic is een nieuw hoofdstuk in onze geschiedenis", vertelt Leo Gomez, president en CEO van Brooks Community.

De nieuwe locatie moet meer dan 100 banen creëren waaronder veel hoogbetaalde, hooggeschoolde technische functies in de tuinbouw en de productie. Soli Organic is al lange tijd aanwezig in Texas. Goede samenwerkingen met supermarkten zorgen voor deze natuurlijk groei. De biologische kruiden en bladgroenten zijn verkrijgbaar bij veel supermarkten in Texas. Later in 2024 komen er nog meer producten in andere winkels.

Verdere uitbreidingen
Soli Organic is vastbesloten om te blijven groeien. Na de lancering van een nieuw overdekt teeltbedrijf in Anderson, South Carolina, is het bedrijf actief op zoek naar teeltbedrijven in het noordoosten. Daarmee wil het zijn bestaande distributienetwerk uitbreiden dat meer dan 20.000 winkels in het hele land omvat. Tot dit distributienetwerk behoren de top 20 supermarkten.

Voor meer informatie:
Jackie Attwood-Dupont
Soli Organic Inc.
[email protected]
www.soliorganic.com

Publicatiedatum: