Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Glastuinbouw onterecht onbemind?

Glastuinbouw wordt veelvuldig geassocieerd met energieverkwisting en slechte arbeidsomstandigheden. De sector wíl wel transformeren, maar wie helpt? De formerende partijen in Den Haag lijken op het gebied van duurzaamheid op de rem te trappen. 24 juni gaat Teun van de Keuken bij Stichting De Balie in Amsterdam in gesprek met lector Levende Teelsystemen, Frank van der Helm over de glastuinbouw.

Het versnellen van milieuvriendelijke teelt is hard nodig. Nederland staat bekend om haar glastuinbouw, maar het land is niet onverdeeld enthousiast over de sector. Het goede nieuws: er zijn al volop manieren om biodiversiteit binnen en buiten en de kas te verhogen, het gebruik van chemicaliën terug te dringen en aan te sluiten bij energie- en ruimtevragen vanuit de stad. Wat hebben glastuinbouwers nodig om de stap naar een duurzame toekomst te zetten? En wie gaat ze daarbij helpen?

Klik hier voor meer informatie.

Publicatiedatum: