Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

WPS ziet sterke toename in de vraag naar robotica-oplossingen in plantonderzoek

In de wereld van het plantonderzoek is efficiëntie cruciaal. De integratie van automatisering in onderzoeksfaciliteiten voor planten wordt steeds belangrijker, gedreven door de zoektocht naar schaalbaarheid. Binnen deze context komt robotica naar voren als een cruciaal instrument om processen te stroomlijnen. "We zien een sterke toename in de vraag naar hoogwaardige robotica-oplossingen in plantonderzoek", zegt Digna van Zanten, CEO van WPS.

Een van de belangrijke aspecten binnen een faciliteit voor plantonderzoek is fenotypering van planten. Om de capaciteit te optimaliseren, worden planten doorgaans dicht bij elkaar geplaatst, in trays of containers. Om de planten goed te fenotyperen en nauwkeurige gegevens per plant vast te leggen, moeten ze uit de tray of kweektafel worden verwijderd.

Dit is een taak die gemakkelijk kan worden vervangen door een robotoplossing. Industriële robots zijn uitstekend geschikt om potplanten uit trays of kweektafel te verwijderen en ze nauwkeurig in speciaal ontworpen plantendragers te plaatsen. Elke van deze dragers is uitgerust met een RFID-tag, waardoor onderzoekers de planten gedurende het hele inspectieproces kunnen volgen. Zodra alle planten individueel zijn beoordeeld, is dezelfde robot in staat om de potten terug te plaatsen in de tray of kweektafel.

Een ander belangrijk proces in plantonderzoek omvat het mixen van de planten, wat essentieel is voor het voorbereiden van experimenten in onderzoek naar gewasbeschermingsmiddelen. Geautomatiseerd mixen stelt onderzoekers in staat om de effecten van verschillende verbindingen op de planten efficiënter te observeren en te analyseren. Het gehele mixproces kan worden geautomatiseerd door het gebruik van industriële robots.

Last but not least worden robots gebruikt om arbeidsintensieve taken te automatiseren zoals het laden of lossen van trays op trolleys. Het elimineren van handmatige behandeling vermindert niet alleen het risico op fouten, maar verhoogt ook de algehele productiviteit.

Door robotica-oplossingen te integreren in faciliteiten voor plantonderzoek, kunnen onderzoekers hun processen stroomlijnen, de nauwkeurigheid verbeteren en de productiviteit verhogen, waardoor wordt voldaan aan de groeiende vraag naar efficiëntie in wetenschappelijke inspanningen.

Voor meer informatie:
WPS
www.wps.eu

Publicatiedatum: