Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kinderen organiseren verspillingsmarkt bij tomatenteler

Kinderen van scholen uit de buurt bij Wim Peters Kwekerijen hebben vorige week een verspillingsmarkt georganiseerd op het terrein van de kwekerij in Someren. Het was alweer de tweede keer dat er een verspillingsmarkt gehouden is.

Donderdag 5 juni hebben familieleden, vrienden en inwoners van Someren de markt bezocht en samen voor 1950 euro aan producten gekocht die anders 'verspild' zouden worden. Het doel van de markt was meer bewustheid creƫren rondom tweede keuze producten die hun weg naar de supermarkt niet vinden omdat er tegenwoordig perfectie verwacht wordt. Dat beeld probeert Wim Peters te veranderen met deze verspillingsmarkt

De opbrengst van de markt gaat naar drie goede doelen, geselecteerd door de kinderen zelf. De keuze voor Mariaschool is gevallen op KIKA, Cliniclowns en de Pedagogische medewerkers van de ziekenhuizen in Eindhoven. De opbrengst vanuit Leerrijk gaat volledig naar KIKA.

Naast het maatschappelijk karakter van de markt wordt met dit event ook het ondernemerschap in de kinderen aangewakkerd. De kinderen hebben de markt zelf georganiseerd en gepromoot. Wim Peters Kwekerijen kreeg hulp van Van Gog Kwekerijen, Kwekerij Moors, Thwan van Gennip, Jurrius en beide Albert Heijn-vestigingen uit Someren.

Voor meer informatie:
Wim Peters Kwekerijen
Hoge Akkerweg 10
5711 TM Someren
Tel: 0493-470405
[email protected]
www.wimpeterskwekerijen.nl

Publicatiedatum: