Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste Betuwse kersen overhandigd aan burgemeester van Tiel

Donderdag 6 juni 2024 nam burgemeester van de gemeente Tiel, Frank van der Meijden, het eerste kistje Betuwse kersen in ontvangst in de boomgaard van Streeckerij de Betuwe in Wadenoijen.

Veel regen in mei
Een mooie aftrap van het Betuwse kersenseizoen, dat veel belovend is voor de aankomende twee maanden, zo beschreef de organisatie het. Kersenteler Aart Blom: "We hebben veel regen gehad in mei. Circa een halve tot een hele hectare is daardoor verloren en zijn de bomen 'verdronken'. Toch verwachten we meer kersen dan vorig jaar. We hebben hoge verwachtingen van het nieuwe ras 'Sweet Ariana', een veelbelovend ras voor in het vroege seizoen."

Eerste kistje kersen
Met de uitreiking van het eerste kistje Betuwse kersen aan Frank van der Meijden, burgemeester van Tiel ('Fruitstad aan de Waal'), is het Betuwse kersenseizoen officieel geopend. "Fantastisch wat er hier allemaal in de fruitteelt plaatsvindt op gebied van innovatie en ondernemerschap. Met deze heerlijke kersen ga ik zeker vrienden maken in het gemeentehuis."

Zelf kersen plukken
Aankomend weekend, zaterdag 8 en zondag 9 juni, kunnen bezoekers voor het eerst in de boomgaard zelf kersen gaan plukken. "In de afgelopen jaren was daar zeer veel belangstelling voor. Mensen komen hiervoor uit het hele land naar Wadenoijen. Ook nu al krijgen we veel vragen hierover binnen via social media. Als de hoenderik vol zit, wordt de geplukte kersen afgewogen en kunnen bezoekers deze afrekenen bij de kassa."

Voor meer informatie:
Streeckerij de Betuwe
Lingedijk 129a
4014 ME Wadenoijen
[email protected]
www.streeckerijdebetuwe.nl

Publicatiedatum: