Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Officiële opening van eerste Britse educatiecentrum

Op 5 juni is er door Roger Gough, leider van de Kent County Council, een nieuw educatiecentrum geopend waar de volgende generatie Britse telers geïnspireerd en opgeleid worden.

Het Thanet Earth Centre of Excellence Hadlow College, gevestigd in Tonbridge, Kent, is het eerste Britse Centre of Excellence voor glastuinbouw. Het verbindt het hoger onderwijsinstituut met de tuinbouwsector en moet nieuwe specialisten naar de sector brengen. Op die manier moet de glastuinbouw in Engeland beschermd worden.

Het centrum ligt bij de kas in Hadlow en tuinbouwstudenten profiteren van de relatie met Thanet Earth, de grootste leverancier van kasgroenten in Engeland. Studenten kunnen er hun vaardigheden ontwikkelen en tomaten telen in een commerciële gewasomgeving.

De samenwerking heeft geleid tot een uniek praktijkgericht educatief ondersteuningsprogramma. Werkgevers in de hele supply chain van verse producten hebben toegang tot het programma. De voordelen zijn onder meer financiering voor gespecialiseerd onderwijzend personeel, bedrijfsbezoeken, op maat gemaakte seminars en carrièrebegeleiding. Het Centre of Excellence werd geopend tijdens de Britse Tomatenweek als reactie op de zorgen over het gebrek aan geschoolde arbeidskrachten in de sector.

De voedselzekerheid van Engeland beschermen
De UK Food Security Index 2024, onlangs gepubliceerd door de Britse overheid, wees uit dat slechts 17% van het fruit en 55% van de groenten in Engeland geteeld werden. Deze twee voedselgroepen zijn het meest afhankelijk van import. Volgens het rapport vormt dat een risico voor de nationale voedselzekerheid.

Rob James, technisch directeur van Thanet Earth: "De voedselzekerheid in Engeland is afhankelijk van de volgende generatie talenten in onze sector. We zijn afhankelijk van bekwame en gepassioneerde mensen om innovatie te stimuleren en om ervoor te zorgen dat in het VK geteelde producten beschikbaar zijn in iedere winkel."

"Er is werk in de hele supply chain van verse producten. Samenwerking tussen onderwijs en de sector is belangrijk om de perceptie van de sector te veranderen en ervoor te zorgen dat jonge mensen relevante, praktische en inzetbare vaardigheden ontwikkelen."

Alan Harvey, Hoofd Tuinbouw van Hadlow College: "Deze samenwerking biedt onze studenten onderwijservaring. De relatie tussen ons college en de commerciële tuinbouwsector betekent dat onze studenten de nieuwste commerciële teelttechnieken ervaren in onze geavanceerde kas. Dit biedt niet alleen diepgang en verrijking van hun opleiding maar stelt onze studenten in staat stellen af te studeren met vaardigheden en ervaringen die interessant zijn voor werkgevers."

Dr. Nikki Harrison, directeur van Growing Kent & Medway, een partner in het initiatief: "Met dit eerste Centre of Excellence, hier in Kent, kunnen we zorgen voor nieuwe talenten en vaardigheden. De koppeling van de sector met het onderwijs zorgt ervoor dat we de nieuwste technieken en kennis kunnen aanbieden. We hopen dat dit de eerste van vele samenwerkingen is tussen sector en onderwijs. Op die manier kan het kritieke tekort aan vaardigheden in de sector aangepakt worden."

Voor meer informatie:
Thanet Earth Centre of Excellence @ Hadlow College
https://hadlow.ac.uk/about-us/hadlow-college-projects

Publicatiedatum: