Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fall Creek breidt uit in Roemenië

Fall Creek kondigt de aankoop aan van een perceel van 50 ha in Moara Vlasiei (Roemenië) van Portland Trust, een prominente vastgoedontwikkelaar, om hun groeistrategie op de Europese markt voort te zetten. Het aangekochte land wordt de locatie van Fall Creek's nieuwe state-of-the-art kwekerij voor blauwe bessen: hun centrale hub voor innovatie in de teelt van blauwe bessen. "We breiden onze toeleveringsketen uit, zodat we telers in heel Europa kunnen voorzien van hoogwaardige blauwe bessenplanten."

Bovendien leidt het R&D-team van Fall Creek een initiatief om minimaal een teeltbedrijf voor toegepast onderzoek naar blauwe bessen in Roemenië te ontwikkelen. Dit project zal zich richten op het versnellen van de ontwikkeling van superieure nieuwe high-chill variëteiten, waarbij de nadruk zal liggen op mechanische oogst voor de verse markt, aanpassing aan het klimaat en verbetering van teelttechnieken.

Burgert van Dyk, regionaal directeur EMEA bij Fall Creek: "De aankoop van dit land in Moara Vlăsiei is een belangrijk onderdeel van onze groeistrategie. We zijn verheugd om onze expertise naar Europa en bij te dragen aan de tuinbouw in de regio. We blijven ons inzetten om niet alleen de hele sector van telers tot consumenten in Roemenië en de omliggende regio's te laten profiteren, maar ook met een positieve impact op het milieu en tastbare voordelen voor de lokale gemeenschap."

Op dit moment heeft het bedrijf twee werknemers in Roemenië, die actief betrokken zijn bij hun regionale activiteiten.

Fall Creek, een bedrijf dat zich bezighoudt met de genetica en het kweken van blauwe bessen, werd in 1978 opgericht in Oregon, VS. Het is een particulier familiebedrijf dat kwekerijen en R&D-centra heeft in de VS, Mexico, Peru, Chili, Spanje, Nederland, Zuid-Afrika en China, en biedt partnerlicenties over de hele wereld.

Voor meer informatie:
Nereida García
Marketing Specialist
Fall Creek EMEA
+34 674 56 86 07
[email protected]
www.fallcreeknursery.com

Publicatiedatum: