Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Van der Plas Sprouts verdubbelt teeltcapaciteit na aankoop naastgelegen pand

"Onze kiemen doen het erg goed onder vegetariërs"

Tholen - Vorig jaar investeerde Van der Plas Sprouts uit Broek op Langedijk in een nieuw pand, dat inmiddels volledig is verbouwd tot een nieuwe, moderne teeltfaciliteit. De teeltcapaciteit is hiermee verdubbeld, met name door een efficiënt ingedeelde ruimte en betere afvalverwerking. "Zo kunnen wij nog beter aan de groeiende vraag naar kiemen, zoals Erwtasperge, Greenpeez en Zonnebloemen voldoen", vertelt Robbie Stoker.

De nieuwbouw kwam volgens Robbie als geroepen. "Het was echt een hele tijd roeien met de kiemen die we hadden. Een mooi pluspunt is dat wij een pand konden aankopen van onze buren. Op ons binnenterrein hebben wij de mogelijkheid gecreëerd om ook dat pand te betreden, zodat we alles op hetzelfde terrein kunnen blijven doen. De teelttechnieken zijn op zich niet vernieuwd, alleen op het gebied van duurzaamheid zijn wij natuurlijk wel actief geweest. Zo zijn we niet meer afhankelijk van gas door gebruik van warmtepompen en het hele pand is voorzien van led-verlichting."

De nieuwe teeltfaciliteit zorgt volgens Robbie, die al twintig jaar werkzaam is bij Van der Plas Sprouts, voor een verdere efficiencyslag. "Onze teeltploeg is al lang bij elkaar en die zijn goed op elkaar ingespeeld waardoor wij het maximale uit onze productiedag kunnen halen. Door gebruik van de juiste materialen en voorzieningen voor het personeel voldoen wij aan de meest recente kwaliteitseisen en dat geldt ook voor de voedselveiligheid."

De afzet bij Van der Plas Sprouts laat in het hele assortiment een groei zien. "Nederland en Duitsland zijn onze grootste afzetlanden, maar onze leveringen gaan naar een groot deel van Europa en zelfs de Verenigde Arabische Emiraten. We richten ons vooral op de retail en horeca. Ook zien we een flinke groei in biologisch. Daarom was de uitbreiding van onze teeltcapaciteit ook zo belangrijk."

"De trend is dat de mensen zelf op zoek gaan naar gezonde voeding en dan komen kiemgroenten vanzelf bovendrijven. Ook de horeca blijft innoveren en daar zijn onze producten ook prima geschikt voor. Zo doen onze kiemen het ook erg goed onder vegetariërs, omdat onze kiemen zeer eiwitrijk zijn en de horeca steeds meer vegetarische gerechten op de kaart zet", besluit Robbie.

Voor meer informatie:
Robbie Stoker
Van der Plas Sprouts
Bijlestaal 1
1721 PT Broek op Langedijk
+31 (0)226 33 29 99
[email protected]
www.vanderplassprouts.nl