Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zonneveld voorziet 2 hectare vertical farm Oishii van energie

Oishii heeft zijn nieuwste aardbeien-faciliteit geopend in Phillipsburg, New Jersey. Oishii's Amatelas Farm, vernoemd naar de Japanse zonnegodin, maakt gebruik van hernieuwbare energie en is meer dan 22.000 vierkante meter.

"Bij Oishii lopen we niet weg van problemen die voorheen als onoplosbaar werden beschouwd. In slechts twee jaar tijd hebben we technologische doorbraken ontwikkeld die nu worden gebruikt op Amatelas Farm en die ons teeltproces aanzienlijk efficiënter maken," zegt Hiroki Koga, CEO en medeoprichter van Oishii. "Onze wens om dit exponentiële innovatietempo te handhaven. We zien verticale teelt als een cruciaal onderdeel van de oplossing voor ons falende tuinbouwsysteem. Onze nieuwe faciliteit vertegenwoordigt een enorme stap voorwaarts in onze missie om voedsel te verbouwen dat beter is voor mensen en de planeet."

Amatelas Farm beschikt over individuele units, elk een thuisbasis voor 250 bewegende rekken met Oishii's Koyo-aardbeien. Elk rek is gestapeld met acht teeltniveaus (een toename van vijf in Oishii's tweede generatie units) die in een cyclus van 24 uur overgaan van de warmte van de dag naar de koelte van de nacht. Oishii's bewegende architectuur automatiseert het teeltproces en maakt het mogelijk dat bestuivers, robots en telers samenwerken om meer aardbeien te telen op dezelfde oppervlakte.

Met de ruimte om meer dan 20 keer het aantal aardbeien van zijn vorige faciliteit te produceren, biedt de locatie van de faciliteit, op de grens van New Jersey en Pennsylvania, ook nieuwe uitbreidingsmogelijkheden voor Oishii. Het bedrijf gaat zo nieuwe markten aan de oostkust betreden, en haar relatie met retailpartners zoals Whole Foods Market en FreshDirect uitbreiden.

Hernieuwbare energie
De oogsten van Amatelas Farm worden voornamelijk geteeld met zonne-energie – afkomstig van het 20 hectare grote zonneveld naast de deur. De faciliteit is ook uitgerust met LED-belichting, waarmee de telers nog eens 14% zeggen te besparen ten opzichte van eerdere belichting. Het miljoenen kostende waterzuiveringssysteem heeft acht keer meer capaciteit dan de oudere Oishii-units, waardoor het het merendeel van het water kan recyclen.

Automatisering
Bijna 50 ultramoderne robots werken dag en nacht op Amatelas Farm om ervoor te zorgen dat aardbeien op het hoogtepunt van rijpheid worden geplukt en om de operaties in de loop van de tijd te optimaliseren. De eigen robots van het bedrijf verzamelen jaarlijks meer dan 60 miljard data-punten, die worden gebruikt om de milieuvariabelen van elke unit te monitoren en aan te passen. Door machinevisie te combineren met machine learning, worden de units van Oishii steeds efficiënter, waarbij belangrijke data zoals bestuivingssucces en oogstvoorspelbaarheid worden verbeterd om heerlijk fruit te leveren.

Amatelas Farm stelt Oishii ook in staat om de impact van het merk op te schalen. Het bedrijf heeft al meer dan 100 mensen aangenomen in de regio Lehigh Valley, waardoor nieuwe banen zijn gecreëerd voor ingenieurs, operators en facilitair managers, onder anderen.

Toekomstperspectieven
Hoewel verschillende units nog in aanbouw zijn, zal Amatelas Farm nu dienen als de primaire teeltfaciliteit voor Oishii's Koyo-aardbeien. Mugen Farm – een unit van 6.689 vierkante meter in Jersey City – zal doorgaan met het telen van de begeerde Omakase-aardbeien en meer ruimte toevoegen voor het telen van de Rubī-tomaat, die eind vorig jaar werd onthuld. Oishii zal ook een unit in Kearny blijven exploiteren.

De onderzoekers van Oishii zijn druk bezig met het perfectioneren van hun nieuwste fruit- en groenteaanbod. Het bedrijf zal binnenkort nieuwe soorten aardbeien gaan testen met retailers, met plannen om later dit jaar een nieuw aardbeienras te onthullen.


Voor meer informatie:
Oishii
[email protected]
www.oishii.com

Publicatiedatum: