Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Telers tonen grote interesse in Sabrosa-Candonga aardbei voor volgend seizoen"

De oogst van Candonga Top Quality aardbeien in Italië kan als een afgesloten hoofdstuk worden beschouwd.

"Voor de overgrote meerderheid van de 24 leden van de telersvereniging is het seizoen al enkele dagen voorbij. De anderen zullen deze week de laatste aardbeien plukken", zegt een vertegenwoordiger van de Candonga Top Quality Club. "We zijn heel tevreden met de resultaten in het veld en op de markt, zeker als we bedenken hoe de eerder ongewone weersomstandigheden de teelt en de afzet hebben beïnvloed, niet alleen in Italië, maar ook in het buitenland. In het Middellandse Zeegebied is er gemiddeld 20-35% minder fruit geplukt. In de afgelopen weken hebben veel aardbeientelers in de regio Basilicata bijzondere interesse getoond in het Sabrosa-Candonga ras. Ik denk dat het areaal van deze variëteit volgend seizoen fors gaat toenemen, mede dankzij de inspanningen om het merk stevig op de kaart te zetten. De Italiaanse consument is alvast overtuigd van deze aardbei."

Sabrosa was ook dit jaar de meest geteelde aardbei in Basilicata, het belangrijkste Italiaanse teeltgebied. "Het seizoen is niet gemakkelijk geweest door de buitengewoon zachte temperaturen in Zuid-Italië, maar we kunnen zeggen dat Sabrosa-Candonga één van de best presterende rassen is gebleken, met een oogstgewicht tussen 500 en 550 gram per plant. De klimaatverandering is een bedreiging voor de aardbeienteelt, ook in andere landen. We zagen dit afgelopen herfst, niet alleen met de toename in plantsterfte, die te wijten was aan het grillige weer, maar ook met de toegenomen ontwikkeling van plagen en met de daling van opbrengst, ook bij andere gewassen. We moeten proberen ons aan te passen en het beheer van de hele toeleveringsketen te verbeteren, zodat deze nog professioneler wordt."

Voor meer informatie:
Club Candonga soc. cons. arl.
Via Massimo D'Azeglio, 8
75025 Policoro (Matera) – Italië
Tel: +39 (0)835 971722
[email protected]
candonga.it

Publicatiedatum: