Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kazachstan stuurt tonnen tomaten terug vanwege virus

Kazachstan heeft onlangs ongeveer 30 ton tomaten teruggestuurd naar exportlanden. De reden daarvan was de ontdekking van virus. Het State Inspection Committee in het Agroindustrial Complex van het ministerie van Landbouw van Kazachstan deelt dat 4,2 ton van deze tomaten teruggestuurd worden naar Oezbekistan. Kazachstan leeft de strenge fytosanitaire vereisten na en dat heeft geleid tot de afwijzing van tomaten bestemd voor de export vanwege verschillende overtredingen. Het ontbreken van de nodige fytosanitaire certificaten of etiketten is één van de oorzaken

In 2024 importeerde Kazachstan 15,6 miljoen ton tomaten die allemaal langs fytosanitaire controleposten in de regio Turkestan kwamen. De geïmporteerde partijen, die ook aubergines en paprika's bevatten, ondergingen grondige fytosanitaire controles. Tijdens deze beoordelingen werd in sommige partijen het Tomato brown rugose fruitvirus ontdekt. Om die reden moesten de besmette producten naar het land van oorsprong worden teruggestuurd. Naast Oezbekistan werden er 56,1 ton tomaten teruggestuurd naar Turkmenistan om verspreiding van het virus te voorkomen.

Bron: daryo.uz

Publicatiedatum: