Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Boeren blokkeren grensovergangen tussen Spanje en Frankrijk

Op maandag begonnen boeren in Spanje en Frankrijk blokkades op verschillende wegen langs de Spaans-Franse grens op te werpen. Ze eisen maatregelen om de concurrentie uit derde landen het hoofd te kunnen bieden en een belastingverlaging op landbouwbrandstof. De protestacties vinden plaats net voor de Europese verkiezingen van eind deze week.

De blokkades zijn gepland van 10:00 uur maandag tot dezelfde tijd dinsdag en treffen strategische punten in Catalonië, Baskenland en Aragón.

Organisaties zoals Revolta Pagesa en Unaspi, beide uit Spanje, scharen zich achter de oproep, terwijl andere organisaties zoals Unió de Pagesos en het Franse Confédération Paysanne zich niet bij het protest hebben aangesloten.

De Spaanse Confederatie van het Goederenvervoer (Cetm) heeft haar ongenoegen geuit en erop gewezen dat het wegtransport het meest wordt getroffen door deze protesten. De Cetm herinnert daarbij aan de aanzienlijke economische verliezen die eerder dit jaar door soortgelijke protesten zijn veroorzaakt. Ze roept de Spaanse, Catalaanse en Baskische overheden op om op te treden om het vrije verkeer van personen en goederen te garanderen.

Bron: lavanguardia.com

Publicatiedatum: