Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Samenwerking om de potentie van intelligente belichting in vertical farming te ontsluiten

Signify en Hoogendoorn Growth Management gaan een strategische samenwerking aan. Beide partijen willen dynamische belichting voor vertical farming bevorderen.

"Door de samenwerking, maken we het dagelijks werk voor de teler eenvoudiger. Een geconsolideerd systeem waarbij de belichting volledig en eenvoudig wordt geïntegreerd in de infrastructuur van de klant, zorgt voor een eenvoudige aansturing en maakt de teelt makkelijker. Gewassen kunnen efficiënter worden gestuurd en gemonitord en hierdoor kunnen telers sneller opschalen", legt Anne Jancic, Segment Manager Vertical Farming bij Philips Horticulture LED Solutions, uit. "Geavanceerde algoritmen verlagen de energiekosten, terwijl de opbrengst en gewaskwaliteit behouden blijven. Ze ondersteunen de besluitvorming en uitvoering als het gaat om afwijkingen van de ideale gewasgroei in vergelijking met de feitelijk gemeten plantontwikkeling."

Martin Helmich, CCO van Hoogendoorn, hecht waarde aan het partnerschap: "Als koploper in de tuinbouw zijn we altijd op zoek naar innovatieve samenwerkingspartners. Wij erkennen de pioniersrol van de Philips horticulture LEDs op het gebied van licht voor vertical farming. Wij verwachten dat onze wederzijdse expertise leidt tot de ontwikkeling van nieuwe diensten en producten voor telers die zich hiermee bezighouden."

Onlangs werd Hoogendoorn's IIVO Vertical-klimaatcomputer geïnstalleerd in het Philips' GrowWise Research Center in Eindhoven. Het onderzoekscentrum ondersteunt bij proeven voor klanten waarin dynamische, zelflerende licht- en teeltrecepten worden ontwikkeld, die zich kunnen aanpassen aan realtime veranderingen tijdens de teelt. Dit is een stap op weg naar de integratie van intelligente belichtingstechnologie in autonome groei-algoritmes.

GreenTech Amsterdam
Van 11 tot en met 13 juni is het mogelijk om de belichting te bekijken op de GreenTech Amsterdam. Philips Horticulture LED Solutions op stand 01.620 en Hoogendoorn Growth Management op stand 01.520.

Voor meer informatie:
Signify
Tel: +31 (0)40 275 00 00
www.signify.com
Publicatiedatum: