Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Stikstof als innovatieve oplossing in de industrie

Vorige week bracht een delegatie van de Boeren Burger Beweging (BBB) een bedrijfsbezoek aan Presscon in Honselersdijk. Een brede afvaardiging van bestuursleden luisterde aandachtig naar een informatief verhaal over de mogelijkheden van het inerte gas stikstof (N2).

Gesproken werd onder andere over de minder positieve associatie die stikstof tegenwoordig in Nederland oproept. Denk aan de discussie over de verhoogde stikstofproductie door boeren, bouw en industrie en in welke mate dit zorgt voor aantasting van de natuur.

Zuivere stikstof
Robert Vink (accountmanager Presscon) en Arina Duyvesteijn (CEO Presscon) legden graag uit dat de zuivere stikstof die Presccon genereert absoluut onschadelijk is voor mens, dier en milieu. De mogelijke problemen met stikstof worden dan ook veroorzaakt door onzuivere stikstof. Dit is stikstof met toevoegingen zoals bijvoorbeeld ammoniak of stofoxiden, ook wel stikstofverbindingen genoemd. "Het is zeer interessant om anders tegen stikstof aan te kijken. We zien dat deze zuivere stikstof een goed biologisch alternatief is voor CO₂ of chemische producten die men in allerlei processen gebruikt."

Een rondleiding door de fabriek liet de vertegenwoordigers zien hoe Presscon in eigen huis generatoren maakt. Deze produceren op locatie zuivere stikstof en vinden hun weg naar bedrijven in diverse industrieën. Onder andere voor het bestrijden van ongedierte, brandpreventie en voorkoming van oxidatie in verwarmingssystemen.

Biologisch alternatief
In de bloembollen-, graan- en diervoedingsindustrie legt men het gebruik van chemische middelen sterk aan banden. Presscon biedt een biologische en effectieve oplossing voor de bestrijding van ongedierte.

Voor meer informatie:
Presscon
Arina Duyvesteijn
Veilingweg 27A,
2675 BR Honselersdijk
Tel.: 0174 64 82 92
[email protected]
www.presscon.com

Publicatiedatum: