Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

LTO: "Zelfinspectietool NVWA goed initiatief voor ondersteuning telers"

De NVWA heeft op 30 mei jl. de zelfinspectietool gelanceerd. Met deze tool kunnen ondernemers zelf beoordelen of ze gewasbeschermingsmiddelen volgens de regelgeving toepassen en kunnen ze daar waar nodig aanpassingen doorvoeren. De NVWA heeft LTO Nederland eerder ge√Įnformeerd over de ontwikkeling van de tool en heeft LTO deze mogen testen. De nu beschikbare tool is volgens LTO een goede eerste stap in de verbetering van de ondersteuning van ondernemers in de juiste toepassing van gewasbeschermingsmiddelen. LTO roept andere partijen op om het voorbeeld van de NVWA te volgen.

Zelfinspectietool
Portefeuillehouder gezonde planten Ron Mulders vindt de zelfinspectietool een goede ontwikkeling: 'We hebben meermaals met ondernemers gesproken in vervolg op eerdere publicaties van de NVWA over de naleving van de toepassing van gewasbeschermingsmiddelen. Uit de gesprekken blijkt dat de gewasbeschermingsregelgeving complex is om na te leven. Deze zelfinspectietool is een goede eerste stap in de ondersteuning van de telers in deze complexe materie'. Hij roept andere organisaties, met name adviseurs, op om de tool mee te nemen in de adviesgesprekken met boeren en tuinders.

LTO investeert, samen met andere brancheorganisaties, in bewustwording en informatie­voorziening richting telers en tuinders. Dat doet de organisatie door middel van de langjarige campagne 'Emissiereductiesprint', webinars, praktijkproeven en gerichte, sectorale communicatie. Verschillende deelsectoren hebben de laatste jaren laten zien dat de naleving fors verbeterd kan worden door gerichte inzet en communicatie. Hier blijft de organisatie in de toekomst prioriteit aan geven.

Bron: LTO Nederland

Publicatiedatum: