Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kivits Logistics Group neemt Buchner Transport over

Zaterdag is bekend gemaakt dat de Kivits Logistics Group met haar hoofdkantoor in Waalwijk, branchegenoot Buchner Transport in Almkerk met terugwerkende kracht per 1 januari 2024 heeft overgenomen. De huidige aandeelhouder van Buchner Transport, Sjef Beerens, was al een tijdje aan het kijken naar een juiste toekomst voor Buchner Transport. Met hoog in ogenschouw nemende de positie van de medewerkers, klanten en charters én met belang voor continuïteit van het bijna 100 jaar oude Buchner Transport (sinds 1929). Die opvolging heeft hij gevonden bij het eveneens Brabantse familiebedrijf de Kivits Logistics Group.

Buchner zal als zelfstandige werkmaatschappij worden toegevoegd aan de groep en zelfstandig blijven opereren. Uiteraard zal gebruik gemaakt worden van de expertise en mogelijkheden die de groep te bieden heeft en zullen de drie transportbedrijven in de groep (Kivits-Drunen, Karel Hermans Transport en Buchner Transport) elkaar operationeel gaan versterken. De huidige (mede)directeur van Buchner Transport, Han Goesten, wordt benoemd als algemeen directeur en zal een minderheidsaandelenpakket verwerven. Tevens zal de CFO van de Kivits Logistics Group, Jim Visschers, een aandeel verkrijgen. Alle medewerkers gaan mee over, en de volledige operatie wordt, op dezelfde locatie, gecontinueerd.

Buchner Transport is een logistiek dienstverlener gespecialiseerd in het geconditioneerde groepagevervoer van planten naar afnemers in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Behalve planten in alle soorten en maten vervoert Buchner Transport ook verpakte handelswaar. De wensen van de klant staan centraal in het denken en doen van de medewerkers. Flexibiliteit en het nakomen van afspraken zijn daarom standaardwaarden in de dienstverlening van Buchner Transport. Opdrachtgevers ervaren deze uitstekende service dagelijks bij de afhandeling van hun zendingen. Veel opdrachtgevers behoren al tientallen jaren tot de klantenkring.

De Kivits Logistics Group is een meer dan 75 jaar oud familiebedrijf waar de aandelen in het bezit zijn bij Rob en Simone van Opzeeland – Kivits, die tevens de directie voeren. Het is een groep van ongeveer 15 werkmaatschappijen die zich de laatste 20 jaar sterk ontwikkeld heeft tot een grote speler op het gebied van geconditioneerde logistiek voor de productgroepen AGF, voedingswaren, grondstoffen en bloemen en planten.

De Kivits Logistics Group heeft ongeveer 750 vaste medewerkers en een 400-tal flexkrachten. De groep beschikt over 13 logistieke centrums - koelhuizen en een transporttak met ongeveer 150 gekoelde trucks (Kivits-Drunen en Karel Hermans Transport). De Kivits Logistics Group is eveneens een grote speler als het gaat om freight forwarding, ontvangen en lossen van Conventionele Koelschepen, rijpen van fruit, in-, om- en verpakken van voedingsproducten en het verzorgen van douane zaken. Kortom, een alles omvattende partner in de geconditioneerde Supply Chain.

Voor meer informatie:
Rob van Opzeeland
Kivits Logistics Group
Mob: +31 6 10900658
[email protected]

Sjef Beerens:
[email protected]

Han Goesten:
Mob: +31 6 55752279
[email protected]

Publicatiedatum: