Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
beurs bijna 40% groter

Fruit Attraction bijna volgeboekt

Op vier maanden voor de start van de beurs heeft Fruit Attraction, die dit jaar plaatsvindt van 8 tot en met 10 oktober, een bezettingsgraad van ruim 90%, zo stelde María José Sánchez, directeur van beursorganisator Ifema Madrid, tijdens de presentatie van de komende editie, de 16e al, die ook werd bijgewoond door José María Pozancos, directeur van de Spaanse brancheorganisatie Fepex.

Er is momenteel 65.000 m² beursruimte voorzien, 39% meer dan vorig jaar. De vooruitzichten voor de komende editie zijn dan ook optimistisch, met een deelname van meer dan 2.000 bedrijven uit 55 landen en een bezoekersaantal van ruim 100.000 professionals uit 145 landen. Op de beurs zullen alle Spaanse teeltgebieden vertegenwoordigd zijn, alsook nieuwe markten zoals Saoedi-Arabië en Hongkong.

Fruit Attraction zal voor het eerst tien paviljoens van het beurscentrum Ifema Madrid bezetten, van hal 1 tot hal 10. Met innovatie, kwaliteit en diversiteit als de belangrijkste kenmerken van deze beurs, is het gebeuren een essentiële gelegenheid voor handelaren en retailers uit de hele wereld voor het plannen van hun groente- en fruitseizoenen op een belangrijk moment in de kalender, namelijk de maand oktober.

Specifieke gebieden
Onder het motto "Ontdek de essentie van de sector" wordt de beurs georganiseerd rond vier thema's. De grootste ruimte is weer voorbehouden voor de Fresh Produce, met het volledige assortiment groenten en fruit. Daarnaast is er plaats voor bedrijven uit de Hulpindustrie en ook voor de afdeling Fresh Food Logistics, waar logistiek, transport en het beheer van de koudeketen onderdak vinden. Nieuw is de Innova&Tech, met plaats voor Biotech Attraction en Smart Agro en voor bedrijven die betrokken zijn bij onderzoek naar plantengenomica.

Avocado komt dit jaar in de kijker te staan met verschillende initiatieven rond dit supervoedsel dat de afgelopen jaren een opmars heeft gemaakt in Spanje, zowel in areaal als in export. Naast het Avocado From Spain Congres zal er op de beurs ook een competitie plaatsvinden waarin studenten van Spaanse horecaopleidingen het tegen elkaar opnemen in een showcooking sessie onder leiding van Daniel del Toro, evenals verschillende workshops en presentaties.

In de komende editie zijn er zoals altijd meerdere initiatieven gericht op het stimuleren van de verkoop, de promotie, de ontwikkeling en de groei van de bedrijven die standhouder zijn. Het internationale kopersprogramma zal opnieuw worden aangevuld met het initiatief Importerende Gastlanden, met China en Saoedi-Arabië als hoofdrolspelers. Het doel is de handelsrelaties tussen de landen van de Europese Unie en deze niet-EU-markten te bevorderen. Dat zal gebeuren via een uitgebreid programma van rondetafelgesprekken, rondleidingen op de beurs en B2B-sessies.

The Innovation Hub en Fruit Next zijn ook dit jaar weer de ruimtes die gewijd zijn aan innovatie en nieuwe zakelijke ontwikkelingen in de sector. In die zin zijn de Innovation Hub Awards ondertussen welbekend.

Nieuw zijn de Best Stand Awards: een prijs voor de stands die zich onderscheiden door hun creativiteit en design. Er zijn drie categorieën: Spaanse gewesten en instellingen; landen en regio's; bedrijven.

De beurs wordt ook opnieuw een kenniscentrum met een divers programma van technische seminars, waaronder Grape Attraction, Biofruit Congress en Fresh Food Logistics The Summit. Er is ook plaats voor gastronomie binnen Fruit Attraction, namelijk met showcookings in Factoría Chef.

De beurs omvat ten slotte een aantal initiatieven om de deelname van professionals te vergemakkelijken, zoals de premiumkaart of exclusieve cateringruimtes voor standhouders. Daarnaast raadt Fruit Attraction iedereen aan om van de metro gebruik te maken in Madrid.

Voor meer informatie:
Fruit Attraction
www.ifema.es/fruit-attraction

Publicatiedatum: