Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Twee nieuwe auberginevariëteiten voor ratatouillegroenten

Deze week zijn twee nieuwe variëteiten in het assortiment ratatouillegroenten van Kultive geïntroduceerd. De witte aubergine en de graffiti hebben een beetje kleur toegevoegd aan de traditionele paarse aubergine, het paradepaardje van het bedrijf. "De eerste pakketten zijn eergisteren aangekomen", zegt Alexandre Picault, verkoopdirecteur van Kultive. "We verwachten dit seizoen 25 ton witte en 50 ton graffiti. Net zoals we deden met de snackkomkommer, willen we onze strategie uitbreiden door de markt te testen met nieuwe producten. We willen marktleider blijven met onze traditionele producten en tegelijkertijd nieuwe uitdagingen aangaan."

Een markt die al ontvankelijk is voor de graffiti aubergine, maar iets terughoudender voor de witte, waarvan de smaak verschilt van die van zijn paarse tegenhanger: "Qua smaak verdient de witte aubergine meer bekendheid. Hij is minder bitter, heeft een dunnere schil en veel droge stof, waardoor hij beter houdbaar is. Wat graffiti betreft, zien we nu al dat er veel vraag naar is.

2.500 ton paarse aubergines verwacht dit seizoen
Wat de traditionele paarse aubergine betreft, is het seizoen 2024 tot nu toe winstgevend: "We zijn begin maart begonnen en er komt momenteel een nieuwe kas in productie. We zitten midden in het seizoen, met goede beschikbare volumes en een raming van 2.500 ton aubergines. We merken dat er een ware rage is voor dit product, met een stijgende vraag en prijzen in lijn met onze doelstellingen. De kwaliteit is goed, wat ook de verkoop ten goede komt. In tegenstelling tot andere producten in termen van consumptie, hebben we geen last van een gebrek aan zonneschijn, omdat aubergines zowel gegrild als in ovenschotels kunnen worden gegeten. Vandaag hebben we de periode bereikt waarin aubergines het populairst zijn en al onze klanten kopen ze vanuit Frankrijk."

Kultive viert zijn 10e verjaardag
De drie variëteiten zullen beschikbaar zijn tot oktober, gecertificeerd op dezelfde manier als de andere producten in het assortiment, GlobalGAP, HVE en Demain la Terre. Een hele reeks producten om te ontdekken ter gelegenheid van de 10e verjaardag van Kultive, die het bedrijf op 7 juni viert. "Dit zal een gelegenheid zijn om de geschiedenis van Kultive te herbeleven en zichtbaarheid te geven aan de komende 10 jaar. We zullen onze nieuwe producten en ons pakstation presenteren en we ronden deze prachtige gelegenheid af met een cocktailreceptie in het Château de Champvallins in Sandillon.

Voor meer informatie:
Alexandre Picault
Kultive S.A.S.
190 allée du bois vert
45640 Sandillon, Frankrijk
Tel.: +33 (0)2 38 49 33 49
[email protected]
www.kultive.fr

Publicatiedatum: