Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Village Farms heeft twee vaste werknemers uit Nederland

Village Farms Fresh teelt 35 jaar groenten in kassen in Noord-Amerika. Het bedrijf heeft kassen in West Texas in de VS en in British Columbia in Canada. Daarnaast heeft het bedrijf collega-telers in heel Mexico. In totaal beschikt Village Farms over bijna 200 hectare aan kassen waar tomaten, komkommers en paprika's worden geteeld.

Personeelsbehoud
Het bedrijf is er trots op dat het het personeel goed kan vasthouden. Van de 1.500 werknemers werken er meerdere al sinds de oprichting van Village Farms Fresh in 1989 bij het bedrijf. Dirk de Jong en Arie van der Giessen zijn twee medewerkers die al meer dan 26 jaar bij Village Farms werken. Ze zijn verantwoordelijk voor de kassen van het bedrijf in British Columbia en Texas. Beide hebben een interessante geschiedenis bij het bedrijf. Ze zijn samen vanuit hun thuisland Nederland, de bakermat van hightech kassen, naar de VS geëmigreerd.

"Ik ben opgegroeid in een kas. Mijn ouders hadden een kleine kas en samen met mijn broers en zussen hielpen we allemaal mee met alles wat er in de kas gedaan moest worden," vertelt Dirk, vice-president en regionaal faciliteitsmanager in BC. "Ik ben al vanaf het moment dat ik kon lopen omringd door planten en kassen."

Dirk de Jong links en Arie van der Giessen rechts

Automatisering
Arie, vice-president en regionaal faciliteitsmanager voor Marfa en Fort Davis, Texas, vertelt dat zijn vader een kleine kas had en hij zich kan herinneren dat hij als kind altijd in de kas was. "In de beginjaren hadden we niet het gemak van de automatisering die we vandaag de dag hebben in de kassen. Dit is ontwikkeld waardoor we efficiënter kunnen werken op het gebied van arbeid, plantgezondheid en voedselveiligheid," vertelt hij.

Eén van deze ontwikkelingen is een AI-tool die de optimale klimaatomstandigheden in de kas voorspelt voor autonoom telen genaamd Crop Controller Blue Radix. Deze technologie helpt bij het nauwkeurig regelen van de kas. Daarbij wordt de temperatuur, vochtigheid en lichtomstandigheden geoptimaliseerd om de gezondheid en opbrengst van de planten te maximaliseren en het gebruik van hulpbronnen te minimaliseren.

"Giga Guru"
Het bedrijf zet zich in voor milieuvriendelijke praktijken zoals watersystemen voor hergebruik en geïntegreerde plaagbestrijding. Daarmee kan de ecologische voetafdruk van de activiteiten verkleint worden. Village Farms Fresh werd onlangs door retailpartner Walmart erkend als "Giga Guru" in het kader van Walmart's CO₂-reductie-initiatief genaamd Project Gigaton.

Traditionele agrarische kennis
Het bedrijf biedt zijn werknemers trainingsprogramma's en carrièremogelijkheden aan. Deze programma's voorzien werknemers van vaardigheden die nodig zijn in moderne kasteelt. Daarbij ligt de nadruk op zowel traditionele agrarische kennis als de nieuwste technologische vooruitgangen. Deze holistische benadering zorgt ervoor dat het personeel bekwaam, gemotiveerd en afgestemd blijft op de visie van het bedrijf voor innovatieve tuinbouw.

Voor meer informatie:
Helen L. Aquino
Village Farms International Inc.
Tel: +1 407 936 1190
www.villagefarms.com

Publicatiedatum: