Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Robert de Hoo over 3 jaar Ultramins:

“Onwerkelijke resultaten in de strijd tegen Fusarium, Pythium en zelfs virussen, fantastisch voor de teler”

Tholen - Met caviterende ultrasone zenders helpt Ultramins telers aan schoon gietwater en een schoon watersysteem. In 3 jaar tijd levert het bedrijf van oprichter Robert de Hoo de USAF™-zenders in 42 landen. "Maar we zijn ook nog steeds iedere dag bezig mensen te overtuigen."

Aan de lijst aan reviews op de website is te zien dat dat overtuigen, ondanks het ongeloof waarop Robert en zijn team soms stuiten, heel goed lukt. Wijnen Square Crops is tegenwoordig een van de tevreden gebruikers. Voor deze telers was de techniek nieuw en de werking ervan onbekend. De telers waren dan ook wat terughoudend, maar op basis van goede ervaringen van anderen telers besloten ze toch te starten in het grootste bassin.

We citeren Koen Saris van Wijnen Square Crops uit zijn review: "Het andere bassin bleven wij behandelen zoals wij dat altijd al deden, wat manuren en middelen kost. Het verschil tussen de bassins werd steeds groter. In het bassin waar de zenders lagen zagen we dat de algen snel verdwenen, ook de biofilm verminderde sterk."

Net als ook andere telers geeft hij aan dat ze na plaatsing van de zenders 'er geen omkijken meer naar hebben'. Peperteler Joost van Luijk van Hot Pepper King: "Zeer tevreden met de werking van deze zenders, zonder enige inspanning hele goede resultaten."

Recordscores Pythium en Fusarium tenietgedaan
In de paprikateelt merkt Robert dat telers problemen hebben met onder meer Fusarium. Bij ene Canadese paprikateler leverde plaatsing van de USAF™-zenders in watersilo's opmerkelijke resultaten op. Recordscores Pythium en Fusarium werden in rap tempo door de zenders tenietgedaan.

In het begin was in het irrigatiewater van de teler Fusarium aanwezig met >80 kolonievormende eenheden (kve) en Pythium zelfs meer dan >200. "Deze uitslag is het maximum wat dit laboratorium aan kon geven", benadrukte Robert eerder al. "We konden de Pythium terugbrengen tot een 'Not Detected' ratio en de Fusarium tot een niveau van 1 kve/ml. Deze resultaten zijn gewoon onwerkelijk en fantastisch voor deze teler."

Robert vindt het 'heel bijzonder om te zien hoe verschillende organismen reageren op de kwelling van de cavitatie.' "De oppervlakte verandert direct. Met als resultaat direct schoon water door de filters."


V.l.n.r.: Glenn Grootenboer, Denny Leidsman, Robert de Hoo en Eric van Velzen

Groei
Inmiddels is Ultramins ook in andere sectoren actief. Zo maken witloftelers gebruik van de zenders en blijkt ook de in garnalenteelt, waarbij eveneens grote volumes water schoongehouden moeten worden, interesse. "Onze nieuwe Business Development en Marketing Manager Eric van Velzen houdt zich hiermee onder andere bezig."

Het aantal landen waaraan Ultramins levert groeit met als recente toevoegingen Australië (met in eerste instantie een klantvraag gericht op het komkommerbontvirus) en Frankrijk (waar een tomatenteler de zenders in wil zetten tegen ToBRFV), maar het team dus ook. Wie straks op de GreenTech in Amsterdam langsloopt bij de stand, stand nummer 05.0329, komt er naast Robert en Eric nog heel wat andere collega's tegen, waaronder inmiddels het bekende gezicht Glenn Grootenboer en ook Denny Leidsman. Denny is als adviseur gericht op vooral de Nederlandse en Duitse markt.

Wat Robert na drie jaar innoveren in de glastuinbouw het mooiste vindt? "De echt innovatieve telers die direct snapten dat ze met onze zenders hun hele watermanagement op een hoger plan zouden tillen. En nu de werking zien en daarna voor goede waterkwaliteit alleen nog met onze zenders zijn gaan werken. Het levert minder uitval op, dus meer product, maar vooral minder werk en stress over waterkwaliteit."

USAF™ is een trademerk van Luijkx Ultrasound B.V.

Voor meer informatie:
Robert de Hoo
Ultramins B.V.
+31 (0) 6 20 536 536
+31 (0) 85 023 10 97
[email protected]
[email protected]
www.ultramins.com