Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Britse regering krijgt kritiek vanwege lege schappen

In het VK heeft de regering kritiek gekregen omdat ze de voedseltekorten in de supermarkten niet heeft aangepakt. Retailers Tesco en Morrisons hebben op dit moment een beperkt aanbod van bepaalde groenten en fruit.

Het Liberaal Democratische parlementslid Wera Hobhouse beschuldigde de regering ervan het probleem te negeren. De Liberaal-Democraten hebben opgeroepen tot een bijeenkomst om een oplossing te vinden, waarbij voedseldeskundigen, supermarkten en telers worden betrokken.

De minister van Milieu, Thérèse Coffey, schreef de tekorten toe aan tijdelijke weersomstandigheden in Spanje en Noord-Afrika en verwachtte een oplossing binnen twee tot vier weken. Deze verklaring werd echter in twijfel getrokken door vergelijkingen met andere Europese landen die niet met soortgelijke tekorten te kampen hebben. Spaanse tuinbouworganisaties hebben een daling van de teelt van tomaten en komkommers gemeld, maar benadrukten ook dat de problemen in het VK te maken kunnen hebben met logistiek en Brexit-gerelateerde regelgeving.

Bron: fpcfreshtalkdaily.nl

Publicatiedatum: