Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
VBT-cijfers week 21

Komkommerprijs blijft op buitengewoon prijsniveau liggen

De al hoge komkommerprijs op de VBT-klokken is in week 21 nog weer iets gestegen, met als resultaat een middenprijs van ruim 66 eurocent per stuk. Dat is ruim twee keer zoveel als 'normaal'. De tomatenprijzen lopen momenteel in de pas met het 'normaal', het vijfjarig gemiddelde en liggen rond de 50 eurocent per kilo.

Losse tomaten noteren over heel week 21 een prijs van 48,6 eurocent per kilo en trostomaten 51,7 eurocent per kilo.

De paprikaprijzen zakten afgelopen week terug tot vlak boven dat vijfjarig gemiddelde, als we alle kleuren op de spreekwoordelijke hoop gooien. De prijs voor groen liep iets op tot 1,33 euro. Geel en vooral rood leverden in prijs in, met voor geel 1,20 en rood 1,57 afgerond als kiloprijzen.

De middenprijs voor aardbei is vorige week weer een stukje opgeklommen, na de recente prijsdalingen. De gemiddelde kiloprijs komt over week 21 uit op afgerond 4,17 euro. Elsanta noteert 4,14 euro afgerond en Sonsation 4,74 euro.

Bekijk hier alle VBT-middenprijzen voor week 21 voor groenten en fruit. De prijsgrafieken in het groot zien? Dat kan op pagina met landbouwcijfers van het Vlaamse ministerie van Landbouw & Visserij.