Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Albert Heijn opent nieuw laadplein bij distributiecentrum Pijnacker

Albert Heijn opende 27 mei het nieuwe laadplein bij het distributiecentrum in Pijnacker. De supermarkt heeft in Nederland in totaal 270 laadpalen voor 74 vrachtwagens én 250 bezorgbussen. Albert Heijn reed vorig jaar al 2,5 miljoen kilometer elektrisch en gaat dit aantal in 2024 verdubbelen. Hiermee is de supermarkt hard op weg om alle klanten en winkels in Nederland en België in 2030 emissievrij te beleveren. "Bovendien stelt de supermarkt als eerste Europese retailer duurzaam opgewekte energie beschikbaar voor strategische partners. Een belangrijke stap om de doelstelling van 45% CO2e-reductie in scope 3 emissies te realiseren", zo melden ze.

"'Samen beter eten bereikbaar maken. Voor iedereen.', de missie van Albert Heijn, is ons kompas waarmee we een betekenisvolle bijdrage willen leveren aan een gezonde, sociale en duurzamere samenleving", zegt Rob Heesen, directeur Business Development & Partnerships bij Albert Heijn. "Daarom werken we intensief samen met partners om de CO2e-uitstoot fors te verlagen en uitdagingen in de energietransitie op te lossen. Met als klimaatdoel van netto nul in 2050 in de keten, van land tot klant, zijn wij deze reis al in 2017 gestart met onze eerste elektrische vrachtwagen."

Grootste elektrische wagenpark van Nederland
Met de investering in het vernieuwde laadplein in Pijnacker is nu een derde van de totale bevoorrading vanuit het distributiecentrum elektrisch. In totaal heeft Albert Heijn nu 10 laadpleinen voor vrachtwagens en bezorgbussen verspreid over Nederland. Deze groei is nodig om alle winkels en klanten duurzaam te beleveren in 2030. "Met 74 vrachtwagens nu, 100 in 2024 en 180 in 2025 én meer dan 250 elektrische bezorgbussen is Albert Heijn als retailer de grootste elektrische vervoerder van Nederland. Zo belevert de supermarkt momenteel ruim 200 winkels en duizenden klanten wekelijks volledig elektrisch en dit worden er iedere dag meer."

Voorop in milieuzones
Na de vier grote steden gaat Albert Heijn nu ook Gouda, Leiden en Delft en alle 32 winkels in de milieuzone van Rotterdam elektrisch bevoorraden. Dit wordt vanuit het distributiecentrum in Pijnacker gedaan. Ook de thuisbezorging in deze regio's wordt elektrisch uitgevoerd. In de tweede helft van 2024 komen hier nog eens 10 steden bij, te weten Amersfoort, Assen, Nijmegen, Maastricht, Zwolle, Deventer, Tilburg, Dordrecht, Apeldoorn en Eindhoven.

Bron: Albert Heijn

Publicatiedatum: