Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Samenwerking Landwinkel en Postuma AGF officieel bekrachtigd

Tholen - Na een 'verkeringsperiode' van ruim anderhalf jaar waarin de beide organisaties elkaar steeds beter leerden kennen, werd gisteren de samenwerking tussen Coöperatie Landwinkel en Postuma AGF officieel bekrachtigd in een 'trouwakte'. Zo omschreef bestuursvoorzitter Wessel van Olst het proces waarin beide partijen naar elkaar zijn toegegroeid. Vanaf nu bouwen ze samen aan een toekomst waarin beide partijen kunnen floreren. "We hebben elkaar nodig om van het product een beleving te maken," aldus Wessel. "Met zijn allen gaan we werken aan groei," voegde commercieel directeur Jarno Kwakkel van Postuma AGF toe.

V.l.n.r.: Jarno Kwakkel, Eric Postuma (Postuma AGF) en Wessel van Olst (Landwinkel) tekenen de overeenkomst

Postuma AGF voerde als dienstverlener al de groothandelsactiviteiten voor Landwinkel Coöperatie uit. Vanaf heden heeft Postuma de groothandelsactiviteiten overgenomen en kan zich daar volledig op richten. Landwinkel kan zich volledig richten op de leden en de ontwikkeling van het merk en de formule. Er is hard gewerkt aan het op papier krijgen van de samenwerkingsvorm. Eigenlijk zou er in het najaar van 2023 al een deal zijn, maar tijdens een inspraakronde bleken diverse leden van de Landwinkel Coöperatie nog meer zekerheden te willen inbouwen voor de lange termijn en een gezamenlijke toekomst. "Postuma en de Landwinkel Coöperatie zijn zeer verschillend, maar we vullen elkaar enorm aan en versterken elkaar. In het laatste half jaar hebben we veel energie gestoken in de gedeelde coöperatieve gedachte en een eerlijke, evenwichtige en langdurige samenwerking," aldus Wessel.

Bestuursleden Landwinkel en directie Postuma AGF toasten op de samenwerking

Postuma AGF ziet in Landwinkel een partij met gepassioneerde en goed georganiseerde vers-ondernemers. Jarno: "Jullie zijn de meest professionele partij in de boerderijwinkelmarkt, dat is van grote toegevoegde waarde." De stip op de horizon is het terugwinnen van marktaandeel van de supermarkten. "Daar gaan we met zijn allen aan werken en ik ben ervan overtuigd dat we die wedstrijd gaan winnen," zei Jarno, die bijval kreeg van de strijdbare ondernemers in de zaal.

Leden van Landwinkel bijeengekomen voor de ledenvergadering

Voor meer informatie
Landwinkel
Wiltonstraat 42
3905 KW Veenendaal
T: 0318-510100
[email protected]
www.landwinkel.nl

Postuma AGF
Manenbergring 2
8271 RX IJsselmuiden
Tel: +31 (0)38 3370099
[email protected]
www.postuma.nl