Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Source.ag breidt uit naar Noord-Amerika met AI-oplossingen voor groenten- en fruittelers

Source.ag breidt uit naar Noord-Amerika en opent een kantoor in Chicago. De ontwikkelaar van AI-oplossingen voor groenten- en fruittelers heeft hiervoor een General Manager benoemd om hun Noord-Amerikaanse team te leiden. Source.ag zal samenwerken met telers in Noord-Amerika om hun groei te versnellen.

De AI-technologie van Source.ag helpt telers wereldwijd sneller op te schalen en efficiënter te werken; het verhogen van de opbrengst van groenten en het creëren van meer duurzame praktijken, bijvoorbeeld middels waterbesparing dankzij AI-inzichten.

Om een sterke lokale aanwezigheid te vestigen, opent Source.ag in augustus een kantoor in Chicago. Tomas Geurts, de huidige hoofd van het Customer Success-team bij Source.ag, zal het Noord-Amerikaanse team van het bedrijf leiden.

Als een van de eerste medewerkers van Source.ag heeft Geurts een belangrijke rol gespeeld bij het stimuleren van de snelle groei van het bedrijf in de afgelopen drie jaar. Het bedrijf breidt momenteel zijn team in Noord-Amerika uit en heeft verschillende vacatures beschikbaar.


Tomas Geurts

Groei Noord-Amerikaanse markt
Rien Kamman, CEO en medeoprichter van Source: "We zijn verheugd om onze activiteiten uit te breiden naar Noord-Amerika en samenwerkingen aan te gaan met innovatieve telers in Canada, de VS en Mexico. Ons doel is om deze telers te ondersteunen bij het efficiënter en duurzamer runnen van hun teeltbedrijven. Met de verwachte groei van de Noord-Amerikaanse glastuinbouwmarkt met bijna 10% in de komende vijf jaar, biedt deze regio aanzienlijke kansen voor ons bedrijf om een positieve impact te maken en bij te dragen aan de groei en het succes van de sector."

Lucas Mann, mede-oprichter en Managing Partner bij Acre Venture Partners: "De baanbrekende AI-technologie van Source.ag heeft aangetoond dat het de potentie heeft om de glastuinbouw te revolutioneren, waardoor telers wereldwijd in staat worden gesteld om de groentenopbrengsten te verhogen en klimaatbestendige praktijken toe te passen. Met de toenemende populariteit van glastuinbouw in Noord-Amerika, is de uitbreiding van Source.ag naar de regio een belangrijke stap en ik kijk ernaar uit om te zien hoe Noord-Amerikaanse telers de innovatieve AI-oplossingen van het bedrijf snel zullen omarmen.''

Irrigation Control
De oplossingen van Source.ag zijn uitgerold over de grootste wereldwijde segmenten van verse groenten - tomaten, paprika's en komkommers - met als uiteindelijk doel de bedrijfsvoering voor alle groenten- en fruittelers te verbeteren.

Na de succesvolle commerciële lancering en implementatie van zijn eerste product, Source Track, een platform om de teelt te volgen, te vergelijken en te verbeteren, samen met de aanvullende Source Plant App, de iPad-toepassing die het meten van plantgegevens sneller en nauwkeuriger maakt, heeft het bedrijf recentelijk Source Irrigation Control gelanceerd voor telers wereldwijd. Source Irrigation Control is een autonoom irrigatiesysteem dat intelligent de implementatie van irrigatiestrategieën aanpast aan veranderende weersomstandigheden en plantgegevens.

De klanten van Source.ag zijn onder andere Agro Care, C. Zwinkels en andere bekende telers. Wereldwijd profiteren meer dan 288 commerciële kassen die meer dan 1700 hectare beslaan van de oplossingen van Source.ag.

Voor meer informatie:
Source.ag
[email protected]
www.source.ag

Publicatiedatum: