Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Driedelige serie over 25-jarig Varend Corso geeft kijkje in keuken

Dit jaar vaart het Varend Corso voor het 25e jaar door de wateren. Tijd om terug te blikken op de afgelopen jaren, maar ook het moment om stil te staan bij het heden en vooruit kijken naar de toekomst. Voor een driedelige minidocumentaire serie ging filmmaker Angelo Damen (o.a. 'De laatste kouwe tuinder' en 'Tot ik doodgaat, blijf ik radiopiraat') op pad in de regio. In uitzending één komen de initiatiefnemers aan bod. In uitzending twee staat de rivaliteit door de dorpskernen centraal. In uitzending drie belicht Varend Corso de toekomst van het corso en de rol van jeugd. De uitzendingen zijn op 11,12 en 13 juni te zien bij WOS TV en online.Twee kernen
Voor het verleden sprak Damen met Cees Zuidgeest, de eerste voorzitter en één van de initiatiefnemers van het Corso. Ook botenkenner Wim Zwinkels vertelt heel smakelijk. De tweede aflevering gaat over de rivaliteit tussen twee kernen. De dorpskernen zijn in hoge mate verantwoordelijk voor het succes van het Corso. Het feit dat maanden samengewerkt wordt om zo goed mogelijk met je kernboot voor de dag te komen vindt Damen heel bijzonder. Hij heeft de strijd tussen 's-Gravenzande en Kwintsheul in beeld gebracht, Kwintsheul als kern die al jaren met veel succes aan het Corso deelneemt en 's-Gravenzande als relatieve nieuwkomer. Wat maakt dat zij zeeën van tijd in het Corso willen investeren?

Aflevering
De derde en laatste aflevering gaat over de toekomst van Varend Corso Westland en Damen probeert in het slotstuk een antwoord te vinden op de vraag of de jeugd bereid is om het Corso verder te dragen. Komen er bijvoorbeeld nieuwe jonge schippers die drie dagen achtereen een topprestatie willen leveren? Komen er jonge arrangeurs die een flinke tijd willen investeren in het ontwerpen en het uitwerken van een mooi arrangement?

Voor meer informatie:
Varend Corso
[email protected]
www.varendcorso.nl

Publicatiedatum: