Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Jaaroverzicht 2023 van Greenport West-Holland verschenen

Het Jaaroverzicht 2023 van Greenport West-Holland is verschenen. 2023 stond in het teken van het afscheid van directeur Jolanda Heistek. Angelique de Wit nam begin 2024 het stokje van haar over. Op 29 juni organiseerde Greenport West-Holland het symposium Natuur-inclusieve Tuinbouw in het World Horti Center.

In 2023 werden vier telers geïnterviewd over hun visie op natuur-inclusief ondernemen:

Greenport West-Holland en SIGN organiseerden van 18 tot 22 september de Inspiratieweek Bioraffinage-technieken. Deze inspiratieweek telde twee evenementen. In Uden was het seminar 'Behandelen van reststromen in een centrale installatie'.

Op 20 september was het seminar 'Het voorbehandelen van tuinbouwreststromen voor biobased toepassingen' bij Dijkshoorn Bleiswijk.

Jaarlijks organiseert het EnergieAkkoord van de Greenport een Meet & Greet Energie. De bijeenkomst op 12 december van 2023 had als thema 'Glastuinbouw in het Energiesysteem: Dienen en Deinen': hoe kan deze vanuit de maatschappij worden opgevat en welke aandacht hebben we nodig om deze waarde verder uit te bouwen als toegevoegde waarde in Zuid-Holland. De Meet & Greet Energie bij Eneco/AgroEnergy trok 80 bezoekers, waaronder veel ondernemers.

Op 10 oktober 2023 vond de workshop "Workshop: Plants, the solution for a sustainable and healthy future of Europe" in Brussel plaats.

Bron: Greenport West-Holland

Publicatiedatum: