Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe knapperige sla: Crunchy

Crunchy, een sla die vorig jaar gelanceerd is, kreeg onlangs veel bijval op de Macfrut in Italië. Deze 'knapperige sla', ontwikkeld door Rijk Zwaan, wordt aangeboden door het Italiaanse teeltbedrijf Fellini Patrizio. De verpakking met twee kroppen wekte heel wat interesse van de beursbezoekers.

De stand van Fellini Patrizio op de voorbije Macfrut, waar ook motorcoureur Michele Pirro aanwezig was

De inkopers die op de beurs aanwezig waren, waardeerden de zoetheid en de knapperigheid van de sla, mede dankzij de fingerfood die tijdens het evenement werd geserveerd.

"Het concept Crunchy sla heeft ons vanaf het eerste moment enthousiast gemaakt. Het stelt ons in staat om ons te onderscheiden in het schap en om iets nieuws aan te bieden. Supermarkten en consumenten vinden het een mooi product, wat ook weer bleek tijdens de voorbije Macfrut", zegt directeur Emile Fellini.

Van links naar rechts: Emile Fellini, Andrea Pignato, Deborah Frani, Luca Zucconelli en Luca Pollarini

"Fellini Patrizio maakt deel uit van de Europese groep geselecteerde partners met wie we een nieuwe generatie consumenten willen bereiken die de unieke eigenschappen van dit product kunnen waarderen", zegt Marco Mantovani, Client Manager Chain bij Rijk Zwaan Italië. "Dankzij de dikte van het blad heeft Crunchy sla een heel goede houdbaarheid en kan het op zoveel manieren worden geconsumeerd: naast de traditionele salade of in hamburgers, kan Crunchy als aperitief of snack genuttigd worden en is het zelfs een gezond alternatief voor brood. Ook in combinatie met warme ingrediënten behoudt deze sla zijn zoetheid en knapperigheid."

Crunchy sla voldoet niet alleen volledig aan de vraag van retailers naar innovatieve producten, ook de efficiëntie in de teelt valt op. Crunchy combineert de knapperigheid van ijsbergsla met de langwerpige vorm van bindsla en onderscheidt zich door zijn goede houdbaarheid en veelzijdigheid in consumptie. Rassen van dit nieuwe type zijn ook geschikt voor gemechaniseerd oogsten, wat telers aanzienlijke kostenbesparingen en kortere verwerkingstijden biedt, waardoor het een uitstekende keuze is voor alle spelers in de toeleveringsketen die op zoek zijn naar nieuwe, hoogwaardige, duurzame en gemakkelijk te hanteren groenten.

Voor meer informatie:
Rijk Zwaan Italia s.r.l.
Tel: +39 (05)1 4148210
[email protected]
www.rijkzwaan.it

Fellini Patrizio s.r.l.
Deborah Frani
Tel: +39 347 5395509
www.fellinipatrizio.it

Publicatiedatum: