Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
McCormack Family Farms:

"Gewas ziet er goed uit, ondanks dat we een maand later hebben gezaaid"

Het 40e groeiseizoen van McCormack Family Farms begon niet met de beste omstandigheden. Na maanden van regen moest het planten steeds weer worden uitgesteld, maar zoals zo vaak in de tuinbouw sloeg het weer om en werd er geplant.

"De laatste 4-5 weken waren behoorlijk goed," zei Stephen McCormack, Managing Director bij McCormack's. "Het is redelijk droog geweest met slechts een beetje regen en het land komt op het punt waar het hoort te zijn in deze tijd van het jaar. De gewassen die we hebben geplant, hebben het erg goed gedaan en lopen slechts zeven dagen achter."

Stephen zei dat ze geluk hadden dat ze onbewerkt land hadden om op te planten, omdat de velden die vorig jaar werden gebruikt nog te nat waren. Deze zijn nu voldoende opgedroogd om geploegd te worden.

"We zijn vorige week begonnen met het oogsten van de eerste baby leaf en rucola en alle andere gewassen groeien goed. De temperaturen zijn nog steeds een beetje laag met 15 tot 16ÂșC, en we moeten bepaalde gewassen nu zelfs irrigeren vanwege het gebrek aan regen!"

Al met al is Stephen best tevreden met de huidige situatie. "Als telers denk ik dat we een beetje ongeduldig zijn, we willen elk jaar zo vroeg mogelijk zaaien, maar dit seizoen waren we een maand later en de gewassen lopen maar 7-10 dagen achter en zien er geweldig uit. We hebben ons geen zorgen hoeven maken over vorst of hagel of andere normale problemen. We konden elke week planten, waardoor we nu een consistente voorraad hebben, dus misschien kan het geen kwaad om iets later te beginnen."

"Onze sla groeit een beetje langzamer dan verwacht, maar onze paksoi buiten is volgende week klaar voor de oogst en we hopen dat we binnen de komende twee weken alle baby leaf kunnen leveren; kruiden en sla zullen nog minstens vier weken op zich laten wachten. We hebben nog een lange weg te gaan, misschien krijgen we meer regen of eerder een periode van warm weer die droogte brengt, maar op dit moment ben ik blij met ons resultaat tot nu toe."

Voor meer informatie:
Stephen McCormack
McCormack Family Farms
Tel: +353 46 902 56 95
[email protected]
www.mccormackfarms.ie

Publicatiedatum: