Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Energie-update: Gasprijs blijft aan de hoge kant

Woensdag is een dag voor rapporten. Of in elk geval deze woensdag, en in elk geval voor wat betreft energie, want in alfabetische volgorde laten zowel Engie in een mail, Powerhouse als Vattenfall een Marktrapport het licht zien.

Allen wijzen o.a. op een gestegen gasprijs. Voor een deel gaat Amerikaans LNG naar China, alwaar delen van het land met een hittegolf te maken zouden hebben. Dan zijn de gebruikelijke Noorse onderhoudswerkzaamheden schuld en wordt voorts gewezen op de niet minder gebruikelijke doch reële en daarmee invloed uitoefenende geopolitieke 'spanningen', waarbij nu vooral gedacht moet worden aan het verongelukken van de Iraanse president Raisi, de bijzonder kille verhoudingen van het land met Israël en ook aan de oorlog in Oost-Europa, waarbij met name Russische aanvallen in de regio Soemi van invloed zijn, omdat hier gas voor doorvoer naar Europa Oekraïne binnenkomt.

De vooruitzichten voor komende dagen zijn onzeker omdat het weer wisselvallig is. Vandaag waait het nog flink, maar de komende dagen minder, terwijl het aantal zonuren en de momenten waarop de zon zich zal laten zien veelvuldig dan wel zeer beperkt zou kunnen zijn. Een grote daling van de gasprijs wordt de komende dagen niet verwacht - de meest actuele prijzen op de Title Transfer Facility vindt u hier.