Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

PCA, PCG en PCS worden Viaverda

Sinds 1 april 2024 zijn de drie Oost-Vlaamse Proefcentra voor aardappelteelt, groenteteelt en sierteelt (PCA, PCG en PCS) gefusioneerd tot Viaverda. Dat meldt het CCBT. Drie proefcentra met verschillende specialisaties en expertises smolten samen met één belangrijk doel: de teler en groenvoorziener beter ondersteunen.

Praktijkonderzoek
Viaverda kiest ervoor om teeltgericht en laagdrempelig te blijven werken en bouwt verder op een decennialange Oost-Vlaamse traditie van praktijkonderzoek, demonstratie en voorlichting in verschillende sectoren. De complementaire teeltexpertise in groenten, aardappelen, sierteelt en groenvoorziening wordt gebundeld en intensievere samenwerking tussen de onderzoekers wordt gestimuleerd. Met het doel om vanuit een sterkere kennisbasis telers en groenvoorzieners maximaal te ondersteunen. Ook na de fusie blijven de proefcentra toegankelijk voor telers en groenvoorzieners door te werken met teams die elk expertise in hun sector hebben.

Kennispool
Viaverda zal vanuit haar twee sites, in Destelbergen en Kruisem, de Vlaamse land- en tuinbouwer en groenvoorziener blijven ondersteunen. Telers behouden hun vaste aanspreekpunten maar kunnen rekenen op een nog grotere kennispool.

Biotelers kunnen met hun vragen terecht bij:
An Van de Walle: Onderzoeker groenten onder bescherming
Karreweg 6
9770 Kruishoutem
Tel +32 (0)9 381 86 86
[email protected]

Liesbet Blindeman: Onderzoeker sierteelt in vollegrond
Schaessestraat 18
9070 Destelbergen
Tel +32 (0)9 353 94 89
[email protected]

Bron: CCBT

Publicatiedatum: