Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Actieprijs komkommer in week 20

Tholen - De prijsontwikkelingen van vijf AGF-producten bij online retailers blijven we wekelijks volgen. Hieronder de laatste prijsverschuivingen bij avocado, bloemkool, Galia meloen, handsinaasappelen en komkommers gezien door Supermarktscanner.nl.

Klik hier voor een vergroting

Albert Heijn en Hoogvliet bewegen in de avocadoprijs door aanbiedingen. Hoogvliet verlaagde de prijs in week 20 met 50 eurocent en Albert Heijn met 40 eurocent naar rond de 1 euro per stuk.

Klik hier voor een vergroting

Terwijl de prijs van bloemkool in 4 van de 6 supermarkten doorstijgt, voert Dirk weer een forse prijsverlaging door waardoor een enorm prijsverschil is ontstaan. Bloemkool bij AH en Plus wordt 10 eurocent duurder naar 3,29 euro per stuk, Jumbo bleef nog onder de 3 euro in week 19, maar verhoogde de prijs met 20 cent naar 3,19 euro per stuk. Hoogvliet verhoogt de bloemkoolprijs met 10 cent, maar blijft nog net onder de 3 euro. Dirk maakte een opvallende tegendraadse beweging, ze verlagen de vaste prijs met 40 cent naar net onder de 2 euro.

Klik hier voor een vergroting

Albert Heijn leek in week 19 een opvallende hoge prijsverlaging door voor Galia meloen te hebben doorgevoerd, maar het bleek een aanbieding, want in week 10 ligt de prijs met 2,75 euro per stuk weer op het niveau van week 18. Bij DekaMarkt lijkt de Galia uit het online assortiment, voor de zesde week op rij ontbreekt deze, in de winkel is Galia meloen wel te koop, voor 2,69 euro per stuk.

Klik hier voor een vergroting

De overschakeling naar overzees seizoen voor citrus heeft nog geen effect op de prijs voor handsinaasappelen. De prijzen voor netjes van 2 kg handsinaasappelen blijven stabiel en de bestaande prijsverschillen ook.

Klik hier voor een vergroting

Hoogvliet hanteert vergelijkingen met de andere supermarkten met 0,95 eurocent een hoge vaste prijs voor komkommer, maar ze hebben in week 20 een aanbieding waarbij ze 0,46 eurocent van de vaste prijs afhalen zodat deze uitkomt op 0,49 eurocent per stuk. Jumbo verlaagt de vaste prijs met 3 eurocent naar 0,79 eurocent en ligt daarmee op dezelfde prijs als Dirk en DekaMarkt. Komkommerprijzen bij AH en PLUS zijn respectievelijk 0,82 en 0,85 cent per stuk.

Prijs en kwaliteit
Prijsdata zijn afkomstig van Supermarktscanner.nl en gebaseerd op de online prijzen in de webwinkels van Albert Heijn, Jumbo, Plus, DekaMarkt, Dirk en Hoogvliet. De prijs is een gemiddelde, inclusief de promoties. In deze prijsvergelijking zijn herkomst en kwaliteit niet meegenomen. De meeste supermarkten vermelden deze gegevens niet op hun website, Hoogvliet en Jumbo vermelden het land van herkomst. Mogelijk worden in de bovenstaande prijsvergelijking onrijpe avocado's met rijpe vergeleken en Spaanse komkommers met Hollandse.