Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bouw van 2600m2 grote vertical farm in volle gang

De nieuwe vertical farm van de YesHealth Group is 3600 m² groot met een oppervlakte van 2600 m². Omdat het over een vertical farm gaat is de totale teeltoppervlakte 20.000 m². Er kan jaarlijks maximaal 800 ton sla geteeld worden. Jaarlijks moet er 550 ton aan diverse producten geteeld kunnen worden. Alle producten zullen worden gedistribueerd rond het gebied van Riyad.

"De bouw is op dit moment volop aan de gang in Riyad", deelt Jesper Hansen, Chief Commercial Officer bij YesHealth Group. Hij is een Taiwanese ontwikkelaar en exploitant van vertical farms. "De vertical farm in Riyad opent binnenkort zijn deuren", deelt Dana Enany, algemeen directeur bij Mowreq.

"Je kunt niet zomaar elk oud gebouw gebruiken om er een vertical farm in te bouwen. Daarom bouwen we, voor de tweede keer in mijn carrière, een magazijn vanaf de grond op voor onze vertical farm," legt hij uit.

Verschillende culturele achtergronden
Het is extra lastig dat de farm zich in Riyadh bevindt, omdat er samengewerkt moet worden met mensen van verschillende culturele achtergronden. Desondanks gaat de voortgang van het project ondanks deze 'uitdagingen' vrij goed. "De bouw is al afgerond door Mowreq. YesHealth Group begint met het installeren van alle vertical tuinbouwapparatuur vanaf volgende week."

Naast dat er in de farm groenten geteeld gaan worden zal er ook een tentoonstelling zijn. Honderden bezoekers kunnen de farm bezoeken om meer te leren over indoor tuinbouw en Saudi Vision 2030.

Voor meer informatie:
Jesper Hansen, CCO
YesHealth Group
www.yeshealthgroup.com

Publicatiedatum: