Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tomaten: smaak of prijs?

Dit is het vijfde jaar dat het Franse Saveurs du Bout du Monde zijn klanten smaaktomaten aanbiedt. Na een moeilijke start lijken de producten van Vincent Elegoet nu hun afnemers te hebben gevonden: "Ik verhandelde eerst helemaal geen tomaten voordat ik deze teler ontmoette die niet ver bij ons vandaan woont. We moesten hard werken om een klantenbestand op te bouwen. Want terwijl sommige klanten openstaan voor kwaliteitsproducten, blijven andere verwikkeld in een prijzenslag. Maar het mooie is dat als klanten deze tomaten eenmaal beginnen te kopen, ze terug blijven komen."

Vandaag de dag verkoopt Saveurs du Bout du Monde elk seizoen 800 ton kleine tomaten: "We verkopen uitsluitend van dit familiebedrijf. We wilden alleen met deze teler werken vanwege zijn respect voor het milieu. De tomatenvariëteiten worden geselecteerd op hun smaakkwaliteiten, ten koste van de opbrengst, voordat ze worden bewaterd en geoogst bij ideale rijpheid."

Het bedrijf is altijd op zoek naar originaliteit en probeert zich te onderscheiden door minder bekende variëteiten op de markt te brengen: "De tomaten die we verkopen zijn allemaal kleine variëteiten, zodat we een concentraat van smaak kunnen aanbieden in een vrucht die niet waterig is. Zo bieden we gekleurde cocktailtomaten, trossen cherrytomaten met vier kleuren (zwart, geel, oranje en rood) in dezelfde verpakking en een assortiment kleine langwerpige tomaten, die ideaal zijn om aan een spiesje te rijgen omdat ze weinig sap bevatten. We besteden ook veel aandacht aan de versheid van onze producten. Het belangrijkste is dat onze klanten tevreden zijn. Deze tomaten kunnen twee of drie weken worden bewaard en ze behouden dan nog steeds hun smaakkwaliteiten."

Wat de consumptie betreft, is het gebrek aan zonneschijn niet bevorderlijk geweest voor een dynamische vraag: "Het is een enigszins onrustige maand geweest, met alle feestdagen en nogal nat weer. Maar ik ben optimistisch dat de vraag zal toenemen. Natuurlijk hebben we zon nodig, en de economische crisis verzwakt de koopkracht, maar wat mij betreft, eet ik veel liever af en toe een goede tomaat dan elke dag producten zonder smaak. En ik denk dat alle fijnproevers mijn standpunt zullen bevestigen!"

Voor meer informatie:
Vincent Elegoet
Saveurs du Bout du Monde
8, Le Croissant
29250 Plougoulm, Frankrijk
Tel: +33 (0)2 98 29 85 61
[email protected]

Publicatiedatum: