Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vertical farm van Thaise overheid en kassen officieel in gebruik genomen

Het district Mae Mo heeft officieel een vertical farm en bijbehorende kassen in Apipol Village in Thailand geopend. In samenwerking met Mae Mo en sectorpartners moet het groene initiatief groenteteelt stimuleren. Daarnaast moet het zorgen voor extra banen en inkomen genereren voor de gemeenschap.

"Het project bevindt zich in de eerste fase. Het team zal het hele jaar door bladgroenten telen in de vertical farm en de kassen. Fase twee zal volgend jaar van start gaan. We willen 620 ton bladgroenten per jaar gaan telen en uiteindelijk onze eerste stappen in de aardbeienteelt zetten. Zodra de aardbeienfarm operationeel is, verwachten we een opbrengst van 12 ton per jaar," zegt Krisana Tamvimol, oprichter en CEO van Distar Fresh.


Bij de ceremonie waren Phachara Srimasathian, plaatsvervangend gouverneur van Lamphun, samen met Charan Kamngoen, plaatsvervangend directeur van de Electricity Generating Authority of Thailand (EGAT), Tuangratt Lothasunthon, burgemeester van Lamphun, Panomphorn Tukkasat, districtshoofd van Mae Mo, Sukrit Thaitanakorn, burgemeester van Ban Dong Subdistrict, Wichai Thongtaeng en Tittipan Boonmi, CEO van Queue Box Point Company Limited aanwezig. De heer Sanasin Sriphromrak, CEO van Dystar Fresh Company Limited, was ook aanwezig. (Foto credits: Dystar Fresh)

Het evenement kende een goede opkomst. Vertegenwoordigers van Central Plaza Lamphun, Makro Store, lokale gemeenschappen en twee voormalige Miss Thailands waren aanwezig bij de opening.


De vertical farm

De farm krijgt steun van de Electricity Generating Authority of Thailand (EGAT). De farm moet een sociale onderneming worden met als doel een groene stad te worden. "De Thaise regering voert beleid om dit soort projecten steeds meer te ondersteunen. Daarbij maakt het niet uit of het om financiƫle investeringen of het aanbieden van belastingvrijstellingen gaat," laat Krisana weten.

Luchtfoto van het complex (Foto credits: Dystar Fresh)

Plaatsvervangend gouverneur van Lamphun, Phachara: "Het project moet zorgen voor de ontwikkeling van de economie van Lamphun. Het moet bijdragen aan de handel en investeringen en zorgen voor economische stabiliteit in het gebied."

E-commerce kanalen
Er worden steeds meer producten rechtstreeks aan consumenten verkocht via online markten onder het merk 'Mae Moh Fresh'. Ze worden beheerd en zijn eigendom van de gemeenschapsonderneming van Ban Dong Subdistrict. "We verkopen onze producten via lokale supermarkten zoals Makro, via een abonnementsmodel, dat doet," vertelt Krisana.

Het complete projectplan is in staat om 620 ton bladgroenten en 12 ton aardbeien per jaar te produceren.

"We hebben vertical farming samen met partners als Dystar Fresh Company Limited gepromoot waarbij we de techniek in de tuinbouw introduceren binnen de gemeenschap. Daarmee zijn we de eersten in het noorden," vertelt Charan, plaatsvervangend directeur van de Electricity Generating Authority of Thailand (EGAT).

Zes kassen
Binnenkort worden er zes kassen aangedreven door zonnesystemen gelanceerd. EGAT werkte samen met Queue Box Point Company Limited, een expert in tuinbouw door Farmbook. Deze expert verbindt producenten met belangrijke markten zoals warenhuizen, moderne handelszaken, restaurants en hotels en zorgt voor een inkomen voor tuinders. Er zijn plannen om uit te breiden naar andere potentiƫle gebieden in het district Mae Mo.

Voor meer informatie:
Krisana Tamvimol, oprichter en CEO
Distar Fresh
[email protected]
www.distarfresh.com

Publicatiedatum: