Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Stap naar LED vroeg om nieuwe klimaatschermen bij Schenkeveld

In september 2023 heeft Schenkeveld twee van hun kassen voorzien van nieuwe Obscura-klimaatschermen, in Den Hoorn en Zijtwende. Richard Schenkeveld, eigenaar van het bedrijf, vertelt aan Svensson waarom. Hij benadrukt ook dat het vervangen van klimaatschermen een continu proces is bij Schenkeveld, waarbij altijd wel een afdeling in een kas wordt aangepakt.

Overstap naar LED-belichting
De keuze voor de Obscura-klimaatschermen kwam voort uit de recente overschakeling naar LED-belichting in beide kassen. "In één kas van 6,5 hectare zijn we overgestapt van hybride belichting naar volledige LED", legt Richard uit. "In de andere kas van 5 hectare hebben we SON-T-belichting en gaan daar het komende jaar naar full LED."

Richard werpt ook een blik op de toekomst van belichte teelt bij Schenkeveld. "De trend gaat steeds meer naar LED-belichting", legt hij uit. "Wij kijken naar de markt en volgen de ontwikkelingen. Sommige kassen zijn bewust nog onbelicht. In deze kassen gebruiken we wel dubbele energieschermen om het energieverbruik terug te dringen."

De teler vergelijkt de kassen van Schenkeveld met een Formule 1-wagen: "Je probeert verschillende tools toe te passen om uiteindelijk het rendement te verbeteren en het telkens weer net een klein beetje beter te doen, wat te maken heeft met kosten en opbrengsten per kilogram. Ook de klimaatschermen zijn zulke tools, net als luchtbehandelingskasten trouwens."

Efficiënte installatie en doorlopend onderhoud
"We streven altijd naar het beste resultaat", benadrukt Richard. "En opnieuw bleken de klimaatschermen van Svensson en de expertise van onze vaste installateur PDI de beste keuze te zijn." Richard prijst de vlotte installatie van de klimaatschermen door PDI. "We streven ernaar dat de klimaatschermen een zo klein mogelijk pakket vormen om zoveel mogelijk licht binnen te laten. En dat kan PDI heel goed."

Voor meer informatie:
Ludvig Svensson
[email protected]
www.ludvigsvensson.com

Publicatiedatum: