Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

WKK-CO2 opgeslagen in een CO2-batterij veroorzaakt geen schade bij jonge tomatenplanten

Jonge tomatenplanten ondervinden geen hinder bij gebruik van WKK CO₂ opgeslagen in een CO₂-batterij. Dat blijkt uit een proef van de WUR waarin onderzoek is gedaan naar de effecten van het gebruik van tijdelijk opgeslagen CO₂ uit WKK rookgassen op de groei van jonge tomatenplanten. Nieuwe technologieën maken het mogelijk CO₂ af te vangen uit de WKK en tijdelijk op te slaan in een CO₂-batterij. Hiermee kan de CO₂ uit de WKK beter benut worden. De vraag bij het gebruik van deze nieuwe technologie is of de kwaliteit van de CO₂ na opslag in de batterij voldoende is voor de tuinbouw.

Geen visuele schade
Voor het testen van de fytoxiciteit van CO₂ uit de WKK opgeslagen in de CO2 batterij van Value Maritime werden jonge tomatenplanten geteeld in begassingskasjes voor ongeveer twee weken. Daarbij kreeg één kasje CO₂ uit de CO₂-batterij en één kasje CO₂ uit gasfles met pure CO₂. Tijdens de proef werden de planten twee keer per week visueel beoordeeld op schade en aan het einde van de proef werden de belangrijkste groeiparameters gemeten. Tijdens de proef werd er geen visuele schade gevonden door gebruik van WKK CO₂ opgeslagen in een CO₂-batterij. Daarnaast werden er ook geen verschillen in groei waargenomen tussen beide behandelingen.

Bron: WUR

Publicatiedatum: