Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

QMS koppeling met klimaatcomputer bevordert teeltanalyses

Het team van Delphy Digital heeft een directe datakoppeling (middels een API) gemaakt met de drie grootste leveranciers van klimaatcomputers: Hoogendoorn, Priva en de Ridder. Deze koppeling is beschikbaar voor de programma's QMS Tomaat en QMS Komkommer. Dit zijn twee teeltplanningsprogramma's van Delphy om op strategisch niveau een teeltstrategie op te zetten voor zowel de teelt van tomaten als van komkommers. Door middel van deze datakoppeling is een last weggenomen bij de QMS gebruiker: de teler hoeft het gerealiseerde klimaat niet meer handmatig in te voeren in QMS. Dit moet tijd besparen en fouten voorkomen.

Koppeling
Deze koppeling haalt de klimaatdata op bij de aangesloten klimaatcomputer op vijf minuten interval en wordt verwerkt in het klimaatoverzicht in QMS. Dit geeft de teler de mogelijkheid om op een meer eenvoudige manier de huidige teeltplanning up-to-date te houden en te vergelijken met de vooraf bepaalde teeltstrategie. Tegelijkertijd wordt hiermee ook de mogelijkheid gecreƫerd om de gewasontwikkeling met betrekking tot o.a. bloei- en zettingsnelheid in relatie tot het klimaat te analyseren. Hiermee kan de teler zijn behaalde resultaten evalueren en vervolgens gebruiken voor de teeltstrategie in de rest van de teelt. Dit ter ondersteuning voor de teler om datagedreven beslissingen te kunnen maken.

Voor meer informatie:
Delphy
Tel:+31 77 398 75 00
[email protected]
https://delphy.nl

Publicatiedatum: