Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Volledig geautomatiseerde oogstrobot cherrytomaten de markt op

Artemy is de gloednieuwe oogstrobot ontwikkeld door DENSO Corporation en Certhon, en hij is klaar voor de commerciële markt. De robot is uitgerust met geavanceerde vision-technologie voor het scannen van het gewas op rijpe vruchten en het oogsten ervan. Artemy heeft een automatische padwisselfunctie, waarbij gebruik gemaakt wordt van sensor- en beeldherkenningstechnologie om paden te herkennen, zodat hij naar het aangrenzende pad kan gaan. Bovendien heeft Artemy verschillende andere functies die hij zelf uitvoert, zoals het vervangen van oogstkratten en de overdracht van de kratten, waarmee de robot zwaar werk voor telers overneemt.

Artemy is uitgerust met verschillende functies die bijdragen aan het verlichten van arbeidstekorten en het verminderen van zwaar werk. Lotte van Rijn, CEO van Certhon, legt uit: "Bijvoorbeeld, de automatische padwisselfunctie stelt Artemy in staat om autonoom tussen de paden in de kas te bewegen, een langverwachte functie."

De oogstrobot werkt samen met de aanwezigen werknemers in de kas op 'een ongelooflijk veilige manier', zo benadrukt Lotte, onder andere doordat Artemy stopt wanneer het obstakels detecteert. Door de robot uit te rusten met een tros- en steeldetectie LED, evenals vervangbare batterijen, is het mogelijk om continu te opereren, ook onder LED-verlichting en 's nachts. Wanneer alle oogstkratten op Artemy vol zijn, verplaatst hij automatisch naar de kar met lege kratten en vervangt hij alle kratten in één keer, waarna het doorgaat met oogsten.

Robot op weg naar een naastgelegen pad

Arbeid is een uitdaging in de moderne land- en tuinbouw. Certhon en DENSO zien de noodzaak voor automatisering. Hidehiro Yokoo, Senior Executive Officer van DENSO Corporation (Food Value Chain Business Development Division): "DENSO's expertise op het gebied van mobiliteit en productie, waaronder beeldherkenning, veilig rijden en robotica, is geïntegreerd in alle functies van Artemy, van het automatisch oogsten van troscherrytomaten tot de automatische rijbaanwisselingen. In de toekomst zal DENSO zijn technologie blijven combineren met de teeltkennis en tuinbouwtechnologie van Certhon om de stabiele productie te bereiken waar DENSO en Certhon wereldwijd naar streven, waardoor 'Growing anything, anywhere. For everyone.' mogelijk wordt."


De uitwisseling van 6 oogstkratten

Artemy is te zien op GreenTech Amsterdam in Hall 5, stand 05.250. De beurs wordt gehouden van 11 tot 13 juni, in RAI Amsterdam.

Voor meer informatie:
Certhon
[email protected]
www.certhon.com

Publicatiedatum: