Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
controle tuinders Steenbergen 2023

Niet tijdig keuren stookinstallatie meest voorkomende overtreding

De meest voorkomende overtredingen (ruim 40%) bij glastuinbouwbedrijven in de gemeente Steenbergen betreft het niet tijdig gekeurd zijn van stookinstallaties waaronder warmtekrachtkoppelingen. Dat blijkt uit een jaarverslag onder meer handhaving in de gemeente. De gemeente zegt het toezicht afgelopen jaar te hebben geprofessionaliseerd. 7 bedrijven zijn afgelopen jaar gecontroleerd.

Het niet tijdig keuren en onderhouden van stookinstallaties kan leiden tot onveilige situaties en ongewenst hoge rookgasemissies. De overige meest voorkomende overtredingen hebben betrekking op de opslag van gevaarlijke stoffen, waaronder vloeibare meststoffen en reinigingsmiddelen, het niet in werking zijn conform de meldingen of vergunning en het niet juist of illegaal lozen van drainagewater. Een aantal bedrijven zijn bezocht samen met het Waterschap voor het aspect 'lozingen van drainwater'.

Bron: Jaarverslag 2023 Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving gemeente Steenbergen

Publicatiedatum: