Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Scheiding tussen oost- en westkust in Noord-Amerika vervaagt

Al vele jaren telen glastuinbouwers hun producten op dezelfde locatie aan de oostkust of aan de westkust van Amerika. In de afgelopen jaren heeft zich een trend van migratie ingezet. "De scheiding tussen het oosten en westen vervaagt", vertelt Kevin Batt, Category Director of Greenhouse van Oppy. Bedrijven van de oostkust komen naar het westen en spelers van de westkust breiden uit naar het oosten.

"In de eerste plaats is deze verschuiving veroorzaakt door groei. In sommige gevallen zaten telers in hun lokale gebied aan hun maximum en begonnen ze elders naar mogelijkheden te zoeken," merkt hij op. Daarnaast komt de verschuiving door relaties. Retailklanten bevinden zich door het hele land. Veel telers distribueren producten landelijk. Het is waardevol om zich dicht bij deze relaties te huisvesten.

Oppy
Tot nu toe heeft Oppy samengewerkt met telers aan de westkust van Canada. Perpetual Vegetable Co. bevindt zich in Abbotsford en teelt biologische kasgroenten in Langley en Delta. Ze bevinden zich allemaal in de Fraser Valley van British Columbia. Er bevindt zich ook een vertical farm waarin sla geteeld wordt in Pitt Meadows."De oververtegenwoordiging aan de westkust maakte het uitdagend om twee weken geleden de CPMA in Vancouver te organiseren," zei Batt. Oppy werkte samen met telers aan de Westkust van Canada. "Het stelt ons in staat onze telers uit te lichten en veel retailhandelaren kwamen langs om persoonlijk met onze telers te ontmoeten en te spreken."

100 hectare
Veel van retailklanten van Oppy zijn in het oosten gevestigd. Dit was een goede gelegenheid om hen de faciliteiten van de telers te laten bezoeken, de telers en hun families te ontmoeten, en relaties op te bouwen. "Onze telers konden laten zien wat ze doen in hun eigen achtertuin." De telers hebben allemaal hun eigen verhaal. Perpetual Vegetable Co. is bijvoorbeeld het verhaal van een vader die vanuit India naar Canada immigreerde. Na jarenlang op een farm te hebben gewerkt kon hij vijf hectare grond kopen. De familie bleef bouwen en nu telen ze meer dan 100 hectare aan komkommers en paprika's.


De drie broers Amit, Ajay en Vijay van Perpetual Vegetable Co.

Shift naar Saskatchewan
"We kijken uit naar uitbreidingsmogelijkheden naar andere gebieden," zei Batt. "Hoewel we altijd een West Coast-bedrijf blijven, overwegen we om ons bedrijfsmodel een beetje te verschuiven. Een migratie maakt onderdeel uit van onze uitbreiding. Daarmee blijft het grootste deel van ons bedrijf aan de westkust."

Slechts twee weken geleden kondigde Oppy een partnerschap aan met DEEP Earth Energy om een kas op te zetten in samenwerking met de geothermische energiecentrale van Canada in Saskatchewan. Deze samenwerking is een voorbeeld van een verschuiving naar het oosten. "Dit project gaat verder dan alleen het telen van een tomaat," merkte Batt op.


Kevin Batt van Oppy en Kirsten Marcia met DEEP

Groene tomaat
De Canadese overheid overweegt om kolenmijnen in Saskatchewan buiten werking te stellen. DEEP Earth Energy is naar voren gekomen en wil de allereerste geothermische energiecentrale van Canada ontwikkelen. De faciliteit maakt gebruik van de natuurlijke warmtereservoirs van de aarde. Daardoor kan er stroom met lage emissies wordt opgewekt om de operaties te ondersteunen naast een kas.

Er wordt geothermische energie, warmte en CO2 ingezet voor jaarronde teelt. In wezen gaat het om het telen van tomaten door gebruik te maken van warm water. Zowel Oppy als DEEP Earth Energy zijn enthousiast over de samenwerking. "Het is ons doel om een langdurige samenwerking te ontwikkelen. Net zoals we dat doen met onze andere kasgroeipartners," merkt Batt op. "Sommige relaties duren meerdere decennia. Zo zien we ook onze samenwerking met DEEP voor ons."


DEEP Earth Energy faciliteit in Saskatchewan

Voor meer informatie:
Kelsey Van Lissum
Oppy
Tel.: +1 (604) 461-6779
[email protected]
www.oppy.com

Publicatiedatum: