Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vertical farm geïnstalleerd bij Universiteit van Essex

Innovation Agritech Group (IAG), een leverancier van aeroponische vertical farmtechnologie, heeft het GrowFrame360-systeem geïnstalleerd aan de Universiteit van Essex. Het is de eerste vertical farm die op een Britse universiteit is geïnstalleerd. Met deze samenwerking tussen IAG en de nieuwe Smart Technology Experimental Plant Suite (STEPS) is €2,76 miljoen gemoeid. Het is een mooie kans om gewasteeltstudies in een educatieve omgeving in Engeland uit te voeren.

Studenten
Via het GrowFrame360-systeem wordt plantenonderzoek uitgevoerd om de uitdagingen van klimaatverandering en voedselveiligheid aan te pakken. Studenten zullen experimenteren en onderzoek doen samen met internationaal onderzoekers van de universiteit. Het is voor hen een goede kans om iets te leren op bachelor niveau. "Het is een belangrijke stap voorwaarts", vertelt Kate Brunswick, directeur bedrijfsontwikkeling bij IAG. "We zijn blij dat we samen kunnen werken met de Universiteit van Essex. Ons GrowFrame360-systeem moet zowel wetenschappers als studenten helpen."

Het plantenlaboratorium STEPS van de Universiteit van Essex is gericht op het onderzoek naar plantadaptatie aan klimaatverandering en het waarborgen van voedsel in de toekomst. Het laboratorium beschikt over een indoor farm waarin verschillende omgevingen in de wereld gesimuleerd kunnen worden.

AI en robotica
Het stelt onderzoekers in staat om CO2-niveaus en de temperatuur te manipuleren. Daardoor kunnen planten zich aanpassen aan hardere omstandigheden. Geavanceerde computerscan technologie volgt de plantengroei en analyseert veranderingen in fotosynthese. In het onderzoek wordt AI en robotica gebruikt om voorspellingen te doen van veranderingen in tuinbouw omgevingen.

Indoor farm gewassen
Professor Tracy Lawson, directeur van het Essex Plant Innovation Centre, School of Life Sciences, Universiteit van Essex: "Met het nieuwe systeem kunnen we gewassen telen die geschikt zijn voor indoor farms in plaats van alleen maar traditionele gewassen. Het GrowFrame-systeem is ideaal voor onze experimenten omdat het flexibel is. Het is belangrijk voor onze studenten omdat we de volgende generatie wetenschappers opleiden."

Financiering
STEPS is deels gefinancierd door de Wolfson Foundation. Dat is een onafhankelijke organisatie gericht op het ondersteunen van de maatschappij door te investeren in projecten in wetenschap, gezondheid, erfgoed, geesteswetenschappen en kunsten.

Voor meer informatie:
Innovation Agri Tech
[email protected]
www.iagri-tech.com

Publicatiedatum: