Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Onderzoekers willen hop in kassen in Florida telen

Veel ambachtelijke brouwers in Florida adverteren met hun drank alsof ze gebrouwen zijn met ingrediënten uit Florida. Een belangrijk ingrediënt, hop, is echter niet zo makkelijk verkrijgbaar binnen de Sunshine State. Een studie van de Universiteit van Florida laat zien dat in Florida wel hop geteeld zou kunnen worden.

In kassen
Onderzoekers van het UF's Institute of Food and Agricultural Sciences (UF/IFAS) geloven dat ze hop in kassen kunnen telen. "Dat is nog nooit geprobeerd in Florida", vertelt Katherine Thompson-Witrick. Zij is assistent-professor op de afdeling voedselwetenschappen en humane voeding van UF/IFAS en de leider van de studie.

€3,79 miljard
In 2021 bracht de ambachtelijke brouwsector van Florida €3,79 miljard op voor de staat. Dat is de vierde grootste inkomstenbron van het land volgens Brewers Association. In januari 2023 kende het Florida Department of Agriculture and Consumer Services een subsidie toe aan Thompson-Witrick en haar team. Zij hebben twee hopoogsten binnengehaald uit een kas bij het UF/IFAS Mid-Florida Research and Education Center in Apopka.

Stekken
In juni hoopt ze nogmaals te oogsten. Hun doel is om teeltpraktijken te ontwikkelen die de smaak van de hop maximaliseren zoals traditionele ambachtelijke bierbrouwregio's als de Yakima Valley in Washington.Thompson-Witrick's team plantte in april 2023 20, 5 cm grote stekken van de Cascade- en Chinook-rassen. In juli 2023 waren de planten zes meter hoog. De planten moesten handmatig gescheiden worden om te voorkomen dat ze in de war raakten. "In de eerste negen maanden van dit project zagen we dat de planten flink groeiden", vertelt Thompson-Witrick.

Aanvullende belichting
De oplossing is aanvullende belichting in de kas. Hop groeit het beste wanneer het ten minste 16 uur zonlicht krijgt. Dat is in gebieden waar breedtegraden van 35 graden en hoger gelden. De hoogste breedtegraad van Florida bereikt slechts 31 graden. Het UF/IFAS Gulf Coast Research and Education Center in Balm heeft veredelingsstudies uitgevoerd om in Florida hop te ontwikkelen dat zich kan aanpassen aan de kortere dagen van de staat. Op basis van het voorlopige onderzoek van Thompson-Witrick wordt gesuggereerd dat de methode dezelfde opbrengst aan hop per plant kan behalen als Yakima Valley.

Maar is het product even lekker?
Thompson-Witrick gebruikt een gaschromatograaf-massaspectrometer om de chemische verbindingen binnen de hop te detecteren. De alfa- en bèta-activa kwantificeren hoe bitter een bier gebrouwen kan zijn. Voor een meer subjectieve analyse wierf ze menselijke vrijwilligers. Tijdens het lente semester van UF kwamen 14 studenten regelmatig samen. De studenten onderzochten de condimentcontainers.

Inhoud
De inhoud was sterk, maar onder de sterke aardse geur waren hints van citrus, specerijen en bloemige noten. Studenten roken eraan en registreerden de sterkte van de verschillende geuren. Ze roken zowel de hop uit Apopka als commerciële hop. Ze wisten niet welke hop het was.

De trainingen leiden tot officiële tests waarbij vergelijkingen werden gemaakt tussen commerciële rassen en het product van Thompson-Witrick. "We willen onze bevindingen delen met telers om hen te helpen met diversifiëren."

Voor meer informatie:
UF/IFAS

www.ifas.ufl.edu

Publicatiedatum: