Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Handmatige invoer voor incidentele chauffeurs mogelijk verkort

De Europese Commissie heeft een voorstel gemaakt om de administratieve last te verlichten voor chauffeurs die slechts incidenteel rijden. Zij moeten net als andere chauffeurs na de invoer van de bestuurderskaart verantwoorden wat zij in de tijd hebben gedaan toen zij niet bij het voertuig waren, zo meldt TLN.

Dat is nu al een hele klus, omdat de chauffeur geacht wordt voor de laatste 28 dagen aan gegevens bij zich te hebben, maar dat wordt nog erger wanneer vanaf 31 december dit jaar die periode verlengd wordt naar 56 dagen. De Europese Commissie wil dit voor deze situaties verkorten naar maximaal één week sinds het begin van de laatste wekelijkse rust.

TLN is blij met voorstel Europese Commissie maar kritisch op bewoordingen. "Onduidelijkheden zullen leiden tot ongelijke interpretatie, onnodige boetes en onzekerheid voor chauffeurs en ondernemingen."

Bron: TLN

Publicatiedatum: